• Крути: подвиг і трагедія України Крути: подвиг і трагедія України Крути: подвиг і трагедія України

    Бій під Крутами – приклад волелюбності та незалежності українського народу.
     
    30 січня на меморіальний компас «Крути: подвиг і трагедія України» до книгозбірні №3 завітала юнацька громада БНВО «ЗОШ №15-ДЮСОК», учні 11-го класу з вчителем історії Аллою Павленко. Працівники бібліотеки у читальній залі представили виставку-нагадування «Крути – незгасна пам’ять і урок сьогодення» та зробили її коментований огляд. Старшокласники переглянули документальний фільм «Бій під Крутами 29 січня 1918р. Захист Української держави».
     
    102 роки тому 300 «мучнів українських» пішло у безсмертя. Юнаки-герої показали приклад мужності, відданості і незборимості духу. Бій програли, але їх подвиг став символом непорушного українського духу. Вони живуть у пам’яті і житимуть у справах майбутніх поколінь.
     
    На завершення заходу учасники прослухали пісню «Пам’яті тридцяти у виконанні Марічки Бурмаки та вшанували хвилиною мовчання героїв Крут, що загинули за волю України.
     
    Нині, як і 102 роки тому, Росія, яка марить імперськими амбіціями, не може змиритися з існуванням незалежної України. Ворог і сьогодні не врахував головного – силу духу наших воїнів.
     
    Крути та Бахмач – дві маленькі залізничні станції стали вічними символами незламності всіх захисників України.

    Ксенія Гнуда.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше