• День нової книги «Давайте знайомитись! Ми – новенькі!» День нової книги «Давайте знайомитись! Ми – новенькі!» День нової книги «Давайте знайомитись! Ми – новенькі!» День нової книги «Давайте знайомитись! Ми – новенькі!» День нової книги «Давайте знайомитись! Ми – новенькі!»

    30 січня в центральній бібліотеці для дітей відбувся День нової книги «Давайте знайомитись! Ми – новенькі!».
     
    Протягом дня була презентована книжкова виставка «Гарячі новинки», завдячуючи якій читачі ЦДБ знайомилися з новими творами світових письменників: «Школою чарівних тварин» німецької дитячої письменниці Маргіт Ауерт, книгами про Роздобудьків англійської письменниці Мері Нортон та з серією книг «Як приручити дракона» її співвітчизниці Кресіди Ковелл. Читачів зацікавили польські автори: Агнєшка Тишко з серією кумедних книжок «Зося з вулиці Котячої», Ґжеґож Касдепке та його «Касперіада. Незвичайні пригоди звичайної родини», Малгожата Стренковська-Заремба та її детективи тощо.
     
    Бібліотекарки Лариса Олійник та Ірина Вернидуб запропонували читачам молодшого шкільного віку літературну гру «Справжні перлинки – книжкові новинки». Маленькі читайлики отримали задоволення від знайомства з творами українських і зарубіжних авторів та сучасними енциклопедичними виданнями для дітей. Вони дружньо відповідали на запитання вікторини «Вам, малюки, на всі смаки», уважно переглядали нові книги, обговорювали їх, знайомились зі змістом та обмінювалися своїми враженнями. 
     
    Розмаїттям нових, цікавих та яскравих книг зустрів своїх читачів абонемент обслуговування дошкільників та учнів 1-4 класів. Першокласникам та другокласникам БЗШ № 11 було презентовано книжковий кошик «Нові книги – нові друзі», в якому на них чекали великі і маленькі, веселі і барвисті, цікаві та корисні казкові історії. Участь у вікторині «Загадкові сторінки» подарувала дітлахам гарний настрій. Захід супроводжувався популярними піснями та музикою з мультиплікаційних фільмів за літературними творами.
     
    Цікавим акордом дня стала гра-квест «Сучасний бестселер». Під час квесту команди п’ятикласників БЗШ №11 «Книголюби» та «Книгознавці» виконали ланцюг завдань з використанням фондів бібліотеки: вирішували логічні задачі, розгадували кросворди та відгадували авторів, уривки творів, розшифровували криптограми, виконували пошук необхідних предметів і місць, показували уміння користуватися довідково-бібліографічним апаратом, шукали підказки на книжкових поличках та в Інтернеті, щоб дістатися до фінального пункту призначення та знайти основний атрибут – новий бестселер, книгу Ерін Гантер «Коти-вояки». Гравці чудово впоралися з ігровими завданнями, які не тільки викликали масу позитивних емоцій,а й сприяли розвитку комунікативності учасників.
     
    У цей день кожному читачеві знайшлася книга за його вподобанням.

    Світлана Шалагіна.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше