• Під Крутами пішли в безсмертя Під Крутами пішли в безсмертя Під Крутами пішли в безсмертя

    29 січня в Україні відзначають День пам’яті героїв Крут.У 1918 році біля залізничній станції Крути, що за 130 км від Києва,відбувся бій, що на довгі роки став одним із символів боротьби українського народу за свободу і незалежність. Їх було триста – студенти та гімназисти. Проти них були тисячі – солдати, фронтовики та матроси більшовицької армії. 
     
    До Дня пам’яті героїв Крут працівники бібліотеки-філії №9 провели для учнів 9 класу Білоцерківського колегіуму годину історичної пам’яті «Україною ми жили, за Україну полягли». Завідуюча бібліотекою Катерина Волинець ознайомила присутніх з маловідомими факти трагедії під Крутами, наголосивши, щодеякі учасники бою були не набагато старші за сьогоднішніх старшокласників.
     
    Бій під Крутами – це і тріумф і трагедія. У ньому переплітається і біль, і смуток, і гордість за молодих юнаків. Катерина Василівна познайомила присутніх з літературою про бій під Крутами, детальніше зупинившись на кіноромані Костянтина Тур-Коновалова «Крути 1918». Цей роман не є ані цілковито вигаданим, ані винятково документальним. Проте читач знайте в ньому і карту подій, і цитати з розповідей очевидців, і, навіть, газетні вирізки. Дев’ятикласники також мали можливість переглянути буктрейлер до цієї книги.
     
    Україна пишається молодими героями. Пам’ять про них, як і та велична слава, за яку вони боролися – невмируща.
     
    Світлана Могорит.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше