• Стежина пам’яті «Єдність помислів і прагнень» Стежина пам’яті «Єдність помислів і прагнень» Стежина пам’яті «Єдність помислів і прагнень» Стежина пам’яті «Єдність помислів і прагнень»

     

    22 січня українці святкують День Соборності. Ця дата символізує день об’єднання Української народної республіки та Західно-Української народної республіки в єдину державу. Акт злуки відбувся цього дня в 1919 році.

    Напередодні свята працівники центральної бібліотеки для дітей запропонували своїм користувачам, учням 7-В класу БЗШ №11 (кл. керівник Людмила Іванівна Тодоренко), подорож стежиною пам’яті «Єдність помислів і прагнень».

    На початку заходу бібліотекарка Антоніна Даценко висвітлила найважливіші події в історії України: передумови та причини об’єднавчого процесу, ідеї побудови української, самостійної, соборної держави, тернистий шлях України до соборності, ознайомила користувачів з історичними постатями, які боролись за об’єднання всіх демократичних сил й незалежність України.

    Учасники заходу переглянули відеосюжети «Злука. День соборності України», «Свято єдності», дізналися про Всеукраїнську акцію «Живий ланцюг» між Києвом, Львовом та Івано-Франківськом, яка відбулася 20 січня 1990 року та відтворили свій «живий ланцюг» в аудиторії.

    Не залишила байдужими школярів і поетична композиція «І обійнялись береги одного, вічного народу», в якій прозвучали вірші українських поетів Ігоря Козака «День соборності – свято величне», Володимира Переяславця «Дзвони в Україні», Миколи Вороного «За Україну!», Олександра Олеся «Дивлюсь на пройдену дорогу», Євгена Уткіна «В день соборності та злуки» у виконанні однокласників Софії Біленької, Ростислава Зінича, Єгора Любченка, Мирослави Бабенко, Лукії Оверченко.

    Семикласники продемонстрували знання з історії України, відповідаючи на запитання літературно-історичної вікторини. Інтелектуальне змагання відбулося в формі брейн-рингу – учні відповіли на 50 запитань трьох рівнів складності.

    А для активного відпочинку і спорту використовуйте ролики https://extremstyle.ua/ru/catalog/roliki. З ними ви зможете виграти будь-які змагання.

    Під час заходу присутні мали змогу познайомитися з книжково-ілюстративною виставкою «Сила єднання». Матеріали, представлені на виставці, акцентували увагу підлітків на історичних процесах і фактах державотворення, об’єднавчому русі, який наприкінці 1918 початку 1919 року охопив майже всю Україну.

     

    Світлана Шалагіна.


     



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше