• Зустріч з Галиною Невінчаною

    Зустріч з Галиною Невінчаною Зустріч з Галиною Невінчаною

    В рамках фестивалю «Соборний дзвін» працівники бібліотеки-філії №6 організували та провели зустріч старшокласників БЗШ №21 із Галиною Невінчаною – етнічною німкенею, художницею, журналісткою, письменницею, авторкою багатьох романів, членом Національної спілки письменників України.

    Творчість пані Галини різнопланова. Особливістю її романів є те, що вона бере сюжети з життя родини та знайомих. Галина Вікторівна розповідала присутнім про свою творчість, написані книги, історію сім’ї, про батьків, що пройшли сталінські табори та повну трагізму історію етнічних німців у ХХ столітті. Розповідь авторки супроводжували слайди світлин із родинного альбому.

    Аналізуючи роман «Амури і конкури», пані письменниця розкрила події в Україні 1917-1921 років, провела паралель між історією сторічної давнини і сьогоденням. Старшокласники з цікавістю слухали про події, які не згадуються навіть у підручниках з історії. Несподівано одержані нотатки дідуся, переносять авторку і читача в його сповнену романтичних пригод молодість і створюють унікальну можливість співпереживати буремні події першої чверті минулого сторіччя та дати їм оцінку, ставши безпосереднім учасником, який усвідомлює їхню трагічність, але не передбачає жахливості наслідків.

    Галина Вікторівна подарувала книгу «Амури і конкури» з авторським підписом для шкільної бібліотеки, а також вчительці історії Лесі Михайлюк.

     

    Надія Гаврилова.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше