• Хрестиками вишитий долі оберіг

    Хрестиками вишитий долі оберіг Хрестиками вишитий долі оберіг Хрестиками вишитий долі оберіг

    Напередодні свята великомучениці Варвари, яка вважається покровителькою вишивальниць, в бібліотеці-філії №6 відбулося відкриття виставки Олени та Людмили Кучеренко «Хрестиками вишитий долі оберіг». На виставці представлені не лише картини, а й одяг, оздоблений різними вишитими орнаментами, виконаними в різних техніках.

    Із самого дитинства сестри шили, малювали, клеїли. В десятирічному віці почали вишивати хрестиком, а згодом і бісером. Як згадує пані Олена, зацікавила вишивкою дівчат двоюрідна бабуся, яка вишивала ікони та картини. На разі, в своїй творчості, сестри поєднують мистецтво минулого із сучасністю. Та все ж, перевагу надають сучасній вишивці. Око приваблюють вишиті тварини: тигр, котенята, зграя вовків, а також вишиті бісером квіти.

    Секретами майстерності поділилися з присутніми пані Людмила, зауваживши, що всі роботи вишиває лише за схемами на канві.

    «Люблю вишивати, це дає можливість стишити шалений біг життя і залишитись наодинці з собою. А ще, залишити у вишиваних дитячих сорочках частину своєї енергії і любові. Багато картин я подарувала друзям і я знаю, що мої творіння радують їх. Творіть в будь-якій сфері життя! Це так чудово!», – звернулася до учасників заходу пані Олена.

    Роботи, представлені на виставці дуже цікаві і різноманітні. Приходьте та насолоджуйтесь мистецтвом вишивки Олени та Людмили Кучеренко!

     

    Надія Гаврилова.

     



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше