• Прийшов Наум – берись за ум

    Прийшов Наум – берись за ум Прийшов Наум – берись за ум Прийшов Наум – берись за ум Прийшов Наум – берись за ум

    14 грудня православна церква відзначає День пам’яті святого пророка Наума.З давніх-давен пророк Наум вважається покровителем учнів, за що його прозвали Грамотієм. Раніше в Україні, саме на свято Наума, починалися заняття у школі. Кожен учень приносив на уроки горщик каші і пригощав нею вчителя.А оскільки вчитель не міг з’їсти стільки каші, то діти витягали з-за халяви чобота ложки і всі разом приступали до трапези.

    Вже традиційно, 14 грудня, в день святого Наума, у бібліотеці проходить посвята учнів Білоцерківського колегіуму в колегіанти. Сьогодні до бібліотеки завітали учні 5-Б класу (класовод О.В. Бондаренко). Зі святом юних читачів привітав запрошений до бібліотеки настоятель храму Великомучениці Варвари Помісної Церкви України отець Максим, який розповів дітям про пророка Наума і благословив їх на добрі вчинки та успішне навчання.

    Бібліотекар Зоя Чутковська розповіла дітям про народні традиції святкування початку навчального року в давні часи і провела народознавчу вікторину.

    Невід’ємною частиною свята є конкурс на кращого кашоїда, адже пшоняна каша не тільки смачна, а й дуже корисна для пам’яті дітей. Всі присутні з великим апетитом її споживали, а переможцем став Кирило Вишківський.

     

    Світлана Могорит.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше