• Правові знання – кожному

    Правові знання – кожному Правові знання – кожному Правові знання – кожному

    Усі ми неодноразово чули вислів «Діти – наше майбутнє», проте інколи навіть не задумуємося, що саме ці слова означають та що потрібно зробити, аби виростити з малих бешкетників свідомих громадян. Найперше, що можна і потрібно зробити – це ознайомити дітей з їх правами та можливостями захисту цих прав.

    В рамках Всеукраїнського Тижня права працівники бібліотеки-філії №6 провели цикл заходів, що мали на меті сприяти підвищенню рівня правової культури читачів.

    Під час правової абетки «Від А до Я» з вихованцями групи «Пізнайко» ДНЗ №8 (вихователь Вікторія Царенко) маленькі читайлики подорожували країною прав та обов’язків.

    Мистецьку годину «Я малюю свої права» провели бібліотекарі з гуртківцями «Чарівного пензлика». Кожна дитина за допомогою пензля відобразила знання не лише прав, а й обов’язків. Також дітлахи намалювали плакат «Права дітей».

    Юридичні паралелі «Розумно використовуй, сумлінно виконуй» були запропоновані увазі читачів – учнів 3-Б класу БЗШ №21 (класовод Світлана Гулюк). Працівники книгозбірні ознайомили третьокласників з основними пунктами Конвенції ООН «Про права дитини», провели паралелі між правами і обов’язками, проінформували про стан дотримання прав дітей у світі та в Україні. Отримані знання допоможуть малечі пізнати доросле життя, та убезпечити себе від можливих помилок та наслідків.

    Поетично-правова година «Вірші читаймо, права і обов’язки вивчаймо» зацікавила учнів 3-А класу БЗШ №21 (класовод Тетяна Жук). Гостею заходу була місцева поетка Тетяна Строкач. За допомогою поетичного слова авторки діти знайомились зі своїми правами та обов’язками. Захоплення у малечі викликали авторські загадки правової тематики. На останок діти закріпили отримані знання, розгадуючи кросворд.

    Протягом тижня в бібліотеці діяла книжкова виставка «Знати, щоб захистити себе».

     

    Надія Гаврилова.

     

     

     

     



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше