• Юридичний компас для тебе

    Юридичний компас для тебе Юридичний компас для тебе Юридичний компас для тебе

    Щороку в грудні Міністерством юстиції України відповідно до Указу Президента України №1149 «Про національну програму правової освіти населення» проводиться Всеукраїнський тиждень права, присвячений Міжнародному дню прав людини, який відзначається в пам’ять проголошення Генеральною Асамблеєю ООН Загальної декларації прав людини 10 грудня 1948 року.

    Фахівці книгозбірні №3 для широкого загалу користувачів у читальній залі розгорнули книжкову виставку «Людина у світі законів», представивши матеріали, які допомагають поглибити знання з правознавства, розвивають у громадян вміння застосовувати свої знання і вміння на практиці, сприяють поширенню правової культури та освіченості. Впродовж тижня всі охочі мали змогу переглянути літературу з книжкової виставки.

    12 грудня для читачів – учнів 7-А класу БНВО «ЗОШ№15-ДЮСОК» (класний керівник Людмила Музичук) був проведений цікавий та повчальний правоосвітній захід «Юридичний компас для тебе». Усвідомити роль та значення законів у житті держави та людини допоміг учням юридичний тренажер «Правовий орієнтир».

    Гра-вікторина «Правова невідкладна допомога» підвела школярів до висновку, що незнання законів не звільняє від відповідальності. Потрапивши у Королівство Феміди вони повинні були виконати наступні завдання: відповісти на запитання щодо своїх прав та обов’язків, розібратися у ситуаціях та класифікувати правопорушення.

    Юні громадяни переглянули відеоролик «Стоп насиллю в сім’ї», розв’язали юридичну міркувалку «Права та обов’язки». Адже цілісність держави визначається її громадянами. Немає прав без обов’язків і обов’язків без прав. У суспільстві кожен відіграє певну роль. Права і обов’язки, свобода і відповідальність – тільки в комплексі ці поняття роблять людину людиною.

    Захід завершився флешмобом «Міцність держави – це ми!».

     

    Ксенія Гнуда.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше