• Джерело поезії Петра Розвозчика

    Джерело поезії Петра Розвозчика Джерело поезії Петра Розвозчика

    Ознайомити дітей із творчістю поета-краянина, поспілкуватися із митцем вирішили працівники філії №6, запросивши учнів 4-А класу БЗШ №23 (класовод Наталія Гладка) на зустріч з Петром Розвозчиком.

    Ліричні рядки майстра слова не залишають байдужими слухачів. Поезія його особлива, мова співуча, а проблеми, які висвітлює автор, хвилюють кожну людину. Його поезія – це сходинки душі.

    На розсуд присутніх Петро Іларіонович представив свої збірки «Ластівчине зілля» та «Божий дарунок». В збірці «Ластівчине гніздо» живуть снігова кульбаба й таємничий Рип-Рип, Різдвяний ранок і Великоднє сонечко, смородинка Чорне вушко й діти молодого дощу…. А перепусткою в цю чудову і дивовижну країну є фантазія, уява, образне мислення читача. Збірка «Божий дарунок» – книга акровіршів. Як зізнався сам автор, до збірки він відібрав двадцять п’ять акровіршів із майже п’ятдесяти з них написані для дітей.

    Особливістю зустрічі було те, що діти мали можливість не лише чути вірші у виконанні автора, а й переглянути ілюстрації талановитої дівчинки, доньки пана Петра – Іванни, яка від народження не чує, але малює з раннього дитинства. Іванні не легко «вчитуватись» у вірші й бачити в них найголовніше, але її це вдається! Свій талант дівчинка розкриває в різних жанрах – в акварелі, графіці, петриківському розписі.

    Читачі довго не хотіли відпускати гостя. Їх цікавило, коли Петро Ілларіонович написав перший вірш і чи пам’ятає його, які плани на майбутнє, що надихає на творчість та багато інших запитань.

    Зустріч була цікавою і корисною. Наталія Гладка, класовод четвертокласників, назвала зустріч незвичним уроком з української літератури. Учасники заходу доторкнулися до цілющого поетичного джерела Петра Розвозчика, який своєю творчістю довів, що в житті найголовніше – бути добрим, вміти ділитися добротою, бо саме доброта, за його переконанням, спасе світ. Поезія автора, немов дорогоцінні перли, виблискує красою та неповторністю, живою джерельною водою рятує від спраги.

     

    Надія Гаврилова.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше