• Здоров’я підлітків

    Здоров’я підлітків Здоров’я підлітків

    Всі напевно чули, що підлітковий вік – один з найскладніших етапів життя людини. Як правило, говорячи про це, ми маємо на увазі психологічні складнощі дорослішання. Але не слід забувати про те, що пубертатний період нелегко проходить і для організму дитини. Перехід від дитинства до юності супроводжується гормональним вибухом, прискореними темпами росту і розвитку.

    Працівники бібліотеки-філії №6 організували та провели зустріч читачів з лікарем жіночої консультації – Оксаною Вікторівною Федак. На захід запросили учнів 10-11 класів БЗШ №21. Мета зустрічі – допомогти дівчаткам-підліткам зробити перші кроки в доросле життя.

    Лікар розповіла старшокласникам про будову жіночого організму, статеве дозрівання, засоби гігієни та зупинилась на питаннях, пов’язаних із перетворенням дівчинки на жінку. Оксана Вікторівна акцентувала увагу присутніх на наслідках ранніх статевих стосунків, зупинилась на інфекційних хворобах, що передаються статевим шляхом. Пані Оксана зауважила, що на жаль, така проблема на сьогоднішній день посилюється і в багатьох випадках пацієнти намагаються проводити лікування самостійно, в результаті чого захворювання переходить в хронічну стадію і можуть виникнути ускладнення.

    Щоб підлітки отримали необхідну для себе інформацію, Оксана Вікторівна запропонувала присутнім невимушене та вільне спілкування, завдяки якому прагнула донести до дівчаток важливість усвідомлення ставлення до свого здоров’я.

    Старшокласники цікавились питаннями особистої гігієни та профілактики захворюваньта отримали компетентні відповіді на запитання, що стосувались особистої гігієни, а також на найбільш хвилюючі питання щодо власного здоров’я.

     

    Надія Гаврилова.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше