• Серцем покликані до милосердя

    Серцем покликані до милосердя Серцем покликані до милосердя Серцем покликані до милосердя

    Про волонтерський рух в Україні сьогодні з захопленням говорять у багатьох країнах світу, називаючи це явище унікальним. У надзвичайно складний період саме цей рух об’єднав суспільство, створив дієву структуру громадських організацій, груп людей, готових взяти на себе вирішення найбільш нагальних і болючих проблем держави.

    «Любити і допомагати» – девіз всіх тих, хто не може залишатися осторонь людей, які потребують підтримки та участі. А також – турботи, самовідданості та доброти. Саме ці почуття, які неможливо виховати ніякими інструкціями та законами, притаманні волонтерам. Зустріч з волонтером Костянтином Климчуком «Волонтер – це стан душі» провели працівники бібліотеки-філії №6. На захід запросили третьокласників БЗШ №21 (класоводи Світлана Гулюк та Тетяна Жук). Маленькі читайлики з великим захопленням слухали розповідь Костянтина Вікторовича про його волонтерську роботу. Неабиякий інтерес проявили діти до фото, які висвітлювали волонтерську діяльність гостя. З перших днів війни на сході України, пан Костянтин займається допомогою українським воїнам: доправляє їжу, одяг, медикаменти, маскувальні сітки, автотранспорт, різноманітні прилади та будівельні матеріали. Він намагається своїми благородними вчинками змінити життя на краще. Заради спасіння чужого життя ризикує власним, не чекаючи за це ні моральної, ні, тим паче, матеріальної винагороди.

    7 грудня Костянтин знову вирушає в зону ООС. На цей раз в Золоте, у 72 ОМБр. Вантаж складається з автозапчастин, будівельних матеріалів, маскувальних сіток, гуманітарної допомоги. Учасники зустрічі передали пану Костянтину малюнки для захисників з привітанням: побажанням перемоги та вдячність за мирне небо.

    Завідувачка філією Надія Гаврилова привітала Костянтина Климчука із Міжнародним днем волонтера та за дорученням директора КЗ БМР Білоцерківська міська ЦБС ім. П.Красножона Раїси Григоренко вручила грамоту за активну співпрацю з бібліотеками міста у справі патріотичного виховання читачів.

     

    Надія Гаврилова.




    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше