• Стоп-Булінг!

    Стоп-Булінг! Стоп-Булінг! Стоп-Булінг!

    В рамках Міжнародної акції «16 днів проти насильства» працівники центральної бібліотеки для дітей 28 листопада провели годину-застереження «Стоп-Булінг!», учасниками якої стали учні 6-А класу БЗШ №4.

    Методист Тамара Шпак розповіла про саме явище «булінг», його види, ознаки та прояви, а також про те, як протистояти булінгу, як впоратися самостійно, куди та до кого можна звернутися за допомогою, і хто відповідальний за протиправні дії. Під час бесіди користувачі переглянули мультиплікаційні фільми «Обережно булінг», «Булінг у школі», «Антибулінг».

    Захід складався з теоретичної частини та практичних прикладів. Шестикласники, розділившись на три групи, отримали картки, з описом ситуацій, що мають явні ознаки булінгу, обговорили їх та запропонували алгоритм дій в даних випадках.

    Також шестикласники взяли участь в ігровому тренінгу із розподілом ролей: булер, жертва, спостерігач, захисники, співчуваючі. Підлітки визначили проблеми жертви булінгу та змогли дізнатися про відповідальність кривдника (булера) за його вчинки. У процесі гри була визначена й роль спостерігачів, адже саме від них іноді залежить поведінка булера, і саме вони можуть стати на захист жертви.Через виконання завдань «Рука допомоги», «Серце підтримки» школярі визначили можливі заходи надання допомоги постраждалим від булінгу.

    Під час заходу користувачі прийшли до висновку, що булінг – це насильство, якому потрібно протидіяти.

     

    Світлана Шалагіна.

     



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше