• Світ без насильства

    Світ без насильства

    Насильство – серйозна проблема людства, яка не знає ні державних кордонів, ні соціальногорозшарування. Вона може торкнутися як бідних, так і багатих, ніхто не може передбачити, колиі де може відбутися насильство.

     

    27 листопада в рамках Міжнародної акції «16 днів проти насильства» працівники центральної книгозбірні провели для користувачів бібліотеки відео-лекторій «Захисти життя − зупини насильство».

    Провідний бібліотекар Маргарита Зубкова запропонувала увагу присутніхбесіду-діалог «Ми проти насильства», під час якої довела, що від насильства потерпаютьяк жінки, так і чоловіки, часто потерпілими стають діти тапідлітки, не обминає ця проблема ні молодих, ні старих та немічних.

    Маргарита Вікторівна акцентувала увагу учасників заходу на тому, що мовчати про домашнє й гендерне насильство в жодному разі не можна, бо це біда, яка потребує суспільного втручання та порадила принеобхідності звертатися до міського центру соціально-психологічної допомоги, центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, cлужби у справах дітей, Національної «гарячої лінії».

    Бібліотекар Леся Шимоня нагадала присутнім про їхні права і обов’язки відповідно до Конституції України, а також познайомила з Законом України «Про запобігання та протидію домашньому насильству».

    Пані Леся продемонструвала відеофільм «Домашнє насильство» та презентувала книжкову виставку «Стоп − домашньому насильству!»

    Читачі взяли активну участь в обговорені болючого питання сімейного насильства, навели гіркі приклади з життя своїх знайомих та близьких.

     

    Маргарита Зеленцова.

     



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше