• Дивосвіт Іванни Розвозчик в поєднанні з поетичним словом

    Дивосвіт Іванни Розвозчик в поєднанні з поетичним словом Дивосвіт Іванни Розвозчик в поєднанні з поетичним словом Дивосвіт Іванни Розвозчик в поєднанні з поетичним словом

    Персональна виставка «Дивосвіт Іванни Розвозчик» відкрилась в читальній залі бібліотеки-філії №6. На виставці представлено 22 роботи юної художниці.

    Хист до малювання у Іванни з’явився у ранньому дитинства. Вона відвідувала кілька гуртків образотворчого мистецтва, що допомогло їй розвинути свої здібності. З 15-річного віку самостійно працює над удосконаленням техніки графіки – жанру, якому надає перевагу. Іванна від народження не чує. Зате вона по-особливому бачить і сприймає світ.

    Батько Іванни – Петро Розвозчик – заслужений учитель України, член Національної спілки письменників України, поет, добре знаний у нашому місті та далеко за його межами. Ілюстрації до поетичних збірок Петра Розвозчика засвідчили, що Іванна володіє хистом творення метафоричного символічного образу.

    Кожен її малюнок-ілюстрація (графічна картина) вражає своєю естетикою, насиченістю, глибиною образів: образ Дороги, яка «пролягла на весь світ», образ дідуся-Оберега, образ Сонця – доброго циклопа, образ велета-Океану, образ Перуна, образ Хліба – Божого дарунка тощо. Свої творчі зусилля Іванна зосереджує на метафориці, символіці, асоціативності, підтексті малюнка («Купальська ніч», «Вітряки щастя», «Брилик мрії», «Обруч вічності»…). Графічні роботи по-особливому ніжні, по-жіночому тендітні й водночас сповнені глибокого філософського змісту. В цьому переконалися всі, хто прийшов на захід.

    Мистецька виставка Іванни Розвозчик – це символічний образ птаха, який має два поетичних крила на ймення «Творчий доробок Петра Розвозчика» і «Поетичне слово Оксани Щербань», бо творчість цих авторів доповнювали картини Іванни.

    Петро Розвозчик ознайомив присутніх зі своїми збірками і більш докладно зупинився на поетичному слові збірки «Сувій дороги», яка нещодавно побачила світ. Поет читав вірші, подарувавши слухачам чудовий настрій. Свій виступ він поєднував з розповіддю про Іванну, історію створення ілюстрацій до віршів і про те, як донька переосмислює прочитане, відображаючи на папері. На згадку про зустріч, Петро Іларіонович подарував свою збірку в бібліотеку. Тож, поціновувачі поезії мають можливість краще ознайомитися із його творчістю.

    Поетичні збірки місцевої поетки, члена Всеукраїнської творчої спілки «Літературний форум», переможниці фестивалю «Поетична зима», учасниці Міжнародних поетичних конкурсів «Чатує в століттях Чернеча Гора» – Оксани Щербань, також ілюструє Іванна. В своєму доробку пані Оксана має збірки: «Тернові сни», «Душа мовчання», «Із райдуги водичка», «Музика життя». На відкритті виставки Оксана Володимирівна зачарувала присутніх своїм мелодійним поетичним словом з останньої збірки «Музика душі». Збірка не випадково має таку назву, адже три вірші «Фантазії снів», «Білий ангел» «Два серця» покладені на музику композитораТетяни Шевчук. На заході звучали вірші про вірність і зраду, роздуми про життя і людську долю, захоплення красою природи, особливо чарівною осінню:

    Я осені подякую за все.

    Такі ми схожі з нею і щасливі.

    Любові мудрість осінь нам несе,

    Ховає в листі скроні свої сиві.

    Присутні привітали Іванну Розвозчик із виставкою і вручили подарунок: фарби і папір, щоб продовжувала радувати людей своєю творчістю. А всі бажаючі мають можливість насолодитись картинами, відвідавши бібліотеку-філію №6. Виставка діятиме до 6 грудня.

     

    Надія Гаврилова.

     



    Поділись з друзями:




Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше