• Голодомор: велика трагедія 30-х

    Голодомор: велика трагедія 30-х Голодомор: велика трагедія 30-х Голодомор: велика трагедія 30-х Голодомор: велика трагедія 30-х Голодомор: велика трагедія 30-х

    Щорічно, в четверту суботу листопада, в Україні відзначається День пам’яті жертв Голодомору. З нагоди цієї жахливої правди 22 листопада фахівці книгозбірні №3 для учнів 8-В класу БНВО «ЗОШ №15-ДЮСОК» підготували історичний щоденник «Голодомор: велика трагедія 30-х». Восьмикласники, затамувавши подих, слухали розповідь про те, як 87 років тому український народ пережив страшне лихо, коли мільйони людей загинули голодною смертю.

    Бібліотекарі зробили коментований огляд розгорнутої у читальній залі виставки з відповідною назвою, на якій зібрані книги та періодичні видання про геноцид українського народу 1932-1933 років.

    Учасники заходу переглянули відео «Голодний Дух». Провідний бібліотекар Наталія Добровольська ознайомила присутніх з матеріалами книг В.Іванціва «Голокіст», «Голодомор у Білій Церкві» та дайджесту «Голодомор 1932-1933 років на Білоцерківщині», який був підготовлений працівниками відділу методичної та бібліографічної роботи Білоцерківської міської ЦБС ім. П.Красножона.

    Бібліотекарі запросили юних громадян на мітинг пам’яті, який відбудеться 23 листопада біля пам’ятного знаку жертвам Голодомору.

    Мільйони людей, які загинули у 1932-1933 роках голодною смертю не можуть безслідно розчинитися у часі і просторі. Про них пам’ятаємо ми, ті хто вижив, їхні діти та онуки.

    Захід завершився зворушливою піснею «Свіча», присвяченою усім загиблим.

     

    Ксенія Гнуда.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше