• Майдан. Україна. Шлях до свободи

    Майдан. Україна. Шлях до свободи Майдан. Україна. Шлях до свободи Майдан. Україна. Шлях до свободи Майдан. Україна. Шлях до свободи

    21 листопада ми, українці, відзначаємо День Гідності і Свободи. Це символ боротьби і перемоги, символ єднання заради найвищих ідеалів цивілізованого світу. Всупереч жорсткому тиску антидемократичного режиму українці об’єдналися і відстояли свої права на вибір достойного життя та майбутнього. Цій знаковій події було присвячене поетично-патріотичне коло «Революція Гідності і Свободи», яке відбулося 19 листопада у книгозбірні №3. Його учасниками стали десятикласники БНВО «ЗОШ №15-ДЮСОК» (класний керівник Оксана Ковальчук) та учні ДНЗ БПТУ ім. П.Поповича.

    У ході проведення заходу ведучі представили повну хронологію подій Революції Гідності від першого дня – з моменту створення «Євромайдану» до дня повалення диктаторського режиму Януковича. Окрім того юні громадяни переглянули численні фото та відеоматеріали, які висвітлили найяскравіші моменти української революції 2013-2014 років. Активно включилися в флеш-опитування «Бути патріотом. Що це значить?».

    На сторінках багатьох книг закодовано надзвичайно важливий період України і це допомагає всім нам згадати, побачити наскільки той час був епохальним кроком до зміни. Учні мали змогу ознайомитися з книжковою виставкою-композицією «Вклонімося борцям за гідність і свободу», на якій представлені друковані матеріали, присвячені цим подіям, коментований огляд якої зробили бібліотекарі.

    Вшановуючи пам’ять борців за свободу кожного українця, за кращу долю та волю України, присутні возвеличували героїв у поезії Василя Старостенка, Оксани Максимишин, Олександра Виговського, Андрія Любки, Тетяни Власової, Любові Гринюк, Людмили Максимлюк.

    По завершенню з юним товариством було проведено цікаву та змістовну дискусію на тему причин та наслідків Революції Гідності. Хвилиною мовчання вшанували пам’ять полеглих героїв за волю України.

    Вважаємо, що молодь повинна розуміти, що є речі, які Людина має відстоювати: свобода, гідність, патріотизм, бо це символи незборимості української нації.

     

    Ксенія Гнуда.

     



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше