• Толерантність врятує світ

    Толерантність врятує світ Толерантність врятує світ

    На Землі і дорослі, і діти повинні жити в мирі і дружбі, повазі і терпимості один до одного. До такого висновку дійшли читачі – учні 3-Б класу БЗШ №11 (класовод Манюк Н.П.), які взяли участь у азбуці моральності «Толерантність врятує світ», яку підготували і провели для них бібліотекарі філії №2 напередодні Міжнародного дня толерантності.

    Бібліотекар розповіла історію походження свята, пояснила значення слова «толерантність», познайомила присутніх із «золотими» правилами спілкування між людьми, головними серед яких є повага один до одного та доброзичливість.

    Під час гри«Ми всі різні, але рівні» діти, разом із веселим м’ячиком Толеранчиком, відрізняли добрі вчинки від поганих; провели «турнір ввічливості», на якому розповіли про правила поведінки і хороші манери в гостях. Словничок моральності «Вмійте з іншими дружити, в злагоді і в мирі жити» допоміг хлопчикам і дівчаткам засвоїти чарівні слова ввічливих, толерантних дітей. Малеча взяла участь у іграх «Чарівний стільчик», де діти по черзі називали всі позитивні якості особи, яка сиділа на «чарівному стільчику» та «Крісло відвертості» – чесно відповідали, продовжуючи речення «Я пишаюся собою тому, що ...».

    Хочеться зазначити, що за час проведення заходу третьокласники проявляли терпіння, доброзичливість, уміння слухати іншого, чуйність та почуття гумору.

    Потім читайлики разом з бібліотекарем мандрували сторінками чудових книг українських письменників, які відкривають прекрасний світ добра та любові, навчають умінню дружити, поважати старших, допомагати молодшим. Все це допомогло дітям зрозуміти як важливо бути толерантним та нести всім світло добра та любові.

    Захід закінчився словами:

    Освіти життя яскравим сонцем,

    Толерантний Всесвіт побудуй.

    Наталія Янківська.




    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше