• Право та обов’язок – нерозривні поняття Право та обов’язок – нерозривні поняття

    Піклування про дітей є найсвятішим обов’язком дорослих. Діти і підлітки – найбільш вразливі громадяни будь-якого суспільства. На жаль, в сучасному світі їхні інтереси і права часто порушуються. Незадовільні умови проживання, навчання – найпоширеніші порушення прав дітей.
     
    Працівники бібліотеки-філії №3 постійно проводять заходи з метою удосконалення правової обізнаності підростаючого покоління.
     
    11 листопада, до Всесвітнього дня дитини, за участі читачів – учнів 8-Б класу (класний керівник Світлана Полінога) БНВО «ЗОШ № 15-ДЮСОК», відбувся правовий діалог «Право та обов’язок – нерозривні поняття».
     
    Школярі дізналися чому саме 20 листопада відзначають Всесвітній день дитини. Бібліотекар Юлія Сидоренко розповіла яким в різні історичні періоди було ставлення до дітей. Учнів шокувала інформація про те, що в стародавній Спарті слабких і кволих немовлят кидали зі скелі у прірву, вважаючи, що з них не виростуть сильні та здорові люди. В часи кріпацтва дітей насильно могли відібрати у матері.
     
    Також під час заходу школярі відповіли на питання вікторини «Чи знаєш ти зміст Конвенції про права дитини?», взяли участь у тест-іграх» «Я і мої права», «Будуємо фортецю закону», розгадали кросворд «Права дитини», переглянули відеоролики «Про права дітей у школі» та «Конвенція ООН про права дитини, або дитина має право».
     
    Юлія Петрівна допомогла учасникам заходу зрозуміти, який зв’язок існує між правом та обов’язком.
     
    Читачі активно спілкувалися, обговорювали свої права, розбирали різні життєві ситуації.
     
    Діти – це найголовніший скарб нашого суспільства. І від того, як ми їх виховуємо, які зерна добра, справедливості в них закладемо, залежить не тільки майбутнє нашої країни, а й майбутнє всього світу.

    Юлія Сидоренко.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше