• На захисті прав і свобод людини

    На захисті прав і свобод людини На захисті прав і свобод людини

    Працівники центральної міської бібліотеки провели правознавчу годину «Закон у твоєму житті» для студентів економічного відділення ТЕК БНАУ (керівник групи Ф-1 Хіврич Наталія Валеріївна).

     

    Провідний бібліотекар Маргарита Зубкова ознайомила молодь з Конституцією України та Законами і документами, в яких прописані права і обов’язки громадян, наголосивши на необхідності не порушувати права інших людей, поважати їх та допомагати одне одному.

    Бібліотекар Олеся Шимоня розповіла про створення перших правових держав, які беруть свій початок ще з античних часів та зачитала вислови відомих філософів Платона, Аристотеля, Канта, Монтеск’єпро право і закон.

    Запрошена на захід головний спеціаліст служби у справах дітей Білоцерківської міської ради Леся Степаненко розповіла присутнім про стан підліткової злочинності у Білій Церкві, прокоментувала ситуації, якіможуть трапитися з кожним, хто порушує закон, наголосивши при цьому, що злочинів без покарання не буває. Леся Вікторівна аргументовано відповіла на всі питання, якими цікавилися студенти.

    Бібліотекарі також підготували і провели бліц-вікторину «На захистіправ і свобод людини». Студенти жваво відповідали на запитання, за вірні відповіді отримували призи.

    З цікавістю підлітки переглянули відеоролики:«Мої права», «Путівник

    виконавчого провадження» та «Протидія жорстокості і насильства серед підлітків».

    Учасники заходу мали змогу ознайомитися з книгами з різних галузей права: конституційного, адміністративного, цивільного, кримінального, фінансового таперіодичними виданнями: «Урядовий кур’єр», «Голос України», «Праця і зарплата», «Відомості Верховної Ради України», «Право України», які були представлені на книжковій виставці «Іменем закону».

    Маргарита Зубкова.



    Поділись з друзями:




Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше