• Залишиться у слові й пам’яті

    Залишиться у слові й пам’яті Залишиться у слові й пам’яті Залишиться у слові й пам’яті Залишиться у слові й пам’яті

    5 листопада минає 100 років від дня народження знаного українського письменника, Шевченківського лауреата, лауреата республіканської літературної премії ім. Андрія Головка, міської літературно-мистецької ім. Івана Нечуя-Левицького, патріота, співця трудового народу, почесного громадянина міста Біла Церква Віктора Олександровича Міняйла. На жаль до свого 100-річчя Міняйло не дожив лише рік.

    В цей день у центральній міській бібліотеці проведено ряд заходів, присвячених вшануванню пам’яті знаменитого земляка.

    Працівники книгозбірні протягом дня знайомиливідвідувачів з творчою спадщиною Віктора Олександровича.

    Для юних користувачів, які щоденно відвідують бібліотеку, проведено конкурс-вікторину «Назви літературних героїв міняйлівських творів».

    Відвідувачі читального залу з цікавістю переглянули документальний фільм «Лицар слова», знятий відомим поетом Василем Герасим’юком у 2011 році. Спогади письменників Анатолія Гая, Володимира Іванціва, Таїни Братченко, Володимира Дідківського, художниці-ілюстраторки Лесі Курило, начальника відділу культури і туризму міської ради Петра Красножона про патріарха української літератури Міняйла розчулили глядачів.

    Для першокурсників ТЕК БНАУ проведено літературну годину «У пошуках своєї зорі». Студенти дізналися про життєвий і творчий шлях майстра слова, прослухали уривки з творів «Вічний Іван», «Посланець до живих», «Шпаргалки Езопа», спогади члена НСПУ, письменниці Галини Гай і заслуженого працівника культури України, поета-пісняра Анатолія Кульчицького про їхню багаторічну дружбу і творчу співпрацю з Віктором Міняйлом.

    Розповіді про письменника доповнювали його книги, представлені на книжкових виставках: «Письменники рідного краю», «Слово про майстра», «Його талант − велика праця», «Будівничий України».

    Людмила Чупак.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше