• У пошуках своєї зорі

    У пошуках своєї зорі У пошуках своєї зорі У пошуках своєї зорі У пошуках своєї зорі

    «… Зроду з віку всі світові цінності-коштовності зважував і обмінював на золоте українське слово». «Бо він – Міняйло!..».

    5 листопада з нагоди 100-річчя від дня народження святійшого патріарха літератури Вкраїнської Віктора Олександровича Міняйла в бібліотеці-філії №3 відбувся День інформації «У пошуках своєї зорі».

    «Не прощаю нікому бундючності й фальші. Для письменника вони протиприродні… В собі шанувати можна тільки серце й розум, здатні до співчуття і співпереживання, спроможні пройматися тривогами й болями всього світу» (В.Міняйло).

    Цими словами розпочали бібліотекарі літературну розвідку «Особливості творчого доробку Віктора Міняйла». Вони ознайомили юних громадян Білоцерківського закладу загальної середньої освіти ІІ-ІІІ ступенів з інституційною формою навчання №1 з довершеністю художніх образів, людських характерів у творах письменника. Юнь відкрила для себе маловідомі сторінки життя творця, нові грані його літературної спадщини. Працівники бібліотеки підкреслили національний феномен ювіляра, як одного з найкращих українських прозаїків, та наголосили, що його творчість виділяється правдивістю, любов’ю до села і селян, віри в його сили.

    Старшокласники прослухали вірш Володимира Дідківського «Зажурився орел сивочолий…».

    Доповненням стала відеопрезентація «Діалог. Василь Герасим’юк – Віктор Міняйло», яку із задоволенням переглянули учасники заходу.

    Дев’ятикласникам БНВО «ЗОШ №15-ДЮСОК» був представлений інформаційний калейдоскоп «Письменник з народу і для народу» з презентацією книги «Вічний Іван». За цей роман письменник удостоєний Державної премії України ім. Т.Г.Шевченка в 1996 році.

    Вічні Івани, що з роду в рід з ранньої весни й до пізньої осені потом і сльозами зрошують рідну землю. Родина Половців втілює у собі основні риси українців, наш характер і національну мораль. Віктор Міняйло змальовує долю роду Половців, їх страждання, нелегкі життєві випробовування, злидні й нещастя, дає змогу простежити історію нашого народу.

    Для учнів ДНЗ БПТУ ім. П.Поповича бібліотекарі підготували літературну годину «Проза та публіцистика Віктора Міняйла».

    Користувачі  мали змогу ознайомитися з книжковою виставкою «Будівничий України», коментований огляд якої зробили фахівці книгозбірні.

    Назавжди пов’язані з Білою Церквою життя та творчість по-справжньому народного, по-справжньому європейського майстра прози Віктора Міняйла, який зробив неоціненний внесок у розвиток сучасної української літератури. Тож нині в зажурі схиляють голову всі, хто знав автора особисто або читав його книги.

     

    Ксенія Гнуда.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше