• Цвіт душі народу

    Цвіт душі народу Цвіт душі народу Цвіт душі народу Цвіт душі народу

    «Коженвеликий письменниктому й великий, що коріння його страждань і блаженств глибоко вросли в грунт малої вітчизни». (А.Гудима). Ці слова адресовані нашому землякові, письменнику Віктору Міняйлу, який не дожив один рік до свого сторіччя. Життєвим і творчим кредом класика були слова: «Письменник мусить бути борцем». Віктор Міняйло до останнього подиху боровся за правду, за незалежність України своєю зброєю – Словом! Задля популяризації творів ювіляра, працівники бібліотеки-філії №6 провели день інформації «У пошуках своєї зорі».

    Для членів жіночого клубу «Фітовітальня» бібліотекарі провели «Міняйлівські читання». Світлана Шута ознайомила присутніх з притчами «Про те, про що перемовляється навіть риба», «Про марність вивчення української мови», «Про користь вивчення чужоземних мов», «Про океан і калюжу», «Про тополю і дуба». Відповідь на запитання «Хто ж такий Міняйло?», присутні довідались із «Притчі-пояснення, чому я – Міняйло». Всі притчі автора проникнутітисячолітньою мудрістю людської цивілізації.

    Для користувачів-дітей було презентовано книгу Віктора Міняйла «Дивовижні пригоди Баби Яги, Івасика Телесика та фотографа Диньки», яка вийшла у видавництві «Буква» за редакцією місцевої поетеси Галини Гай. Листаючи сторінки книги, діти «зустрілись» з фантастичними героями: Івасиком Телесиком, Змієм Гориничем, Водяником, Бабою Ягою, які є відомими персонажами українських казок. У смішному і мудрому творі видатного майстра слова Віктора Міняйла ці герої живуть поруч з нашими сучасниками, добрими і не дуже добрими людьми. Учасники заходу прослухали один із розділів казки «Івасик Телесик закінчив курси чарівника», який не залишив їх байдужими в ставленні до героя. Вони спробували себе в ролі автора і старались написати своє закінчення казки. А якими пригодами закінчиться казка, читайлики зможуть дізнатись самостійно, бо книги були взяті для читання додому.

    Наймолодших відвідувачів книгозбірні бібліотекарі познайомили з притчею «Про доброго хлопчика Миколку Полтавця та шкодливого кота Русланчика». Діти весело реготали з пригод Миколки та котика Русланчика, але зрозуміли просту істину: друзям потрібно пробачати навіть тоді, коли вони накапостили вам!

    Для широкого кола користувачів на абонементі оформлено книжкову виставку «Філософія життя Віктора Міняйла», де представлено творчий доробок ювіляра.

    «Важко зважити, виміряти талант Віктора Олександровича, а коли врахувати, що він не студіював філологію та журналістику, то й зовсім неможливо. Абула іскра Божа, а було посіяне батьками зернятко, яке лежало на дні душі до часу до пори. Лежало, бубнявіло, щоб, прорости через роки, через життя і роз гілкуватися життя і розгілкуватися благодатною кроною таланту», – Андрій Гудима.

     

    Надія Гаврилова.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше