• Вечір пам’яті Володимира Іванціва

    Вечір пам’яті Володимира Іванціва Вечір пам’яті Володимира Іванціва Вечір пам’яті Володимира Іванціва Вечір пам’яті Володимира Іванціва Вечір пам’яті Володимира Іванціва

    31 жовтня у читальній залі центральної бібліотеки міської ЦБС, з нагоди 83-ї річниці від дня народження, відбувся вечір пам’яті видатного білоцерківця, письменника, публіциста, перекладача, літературного критика, громадського діяча Володимира Іванціва.

    Володимир Панасович – особистість, яка дійсно відігравала вагому роль у громадсько-політичному та літературному житті міста. Він довгий час очолював Білоцерківську міську організацію ВУТ «Просвіта» ім. Т.Г.Шевченка.

    Поділитися спогадами про видатного земляка зібралися його рідні, друзі, колеги, бібліотекарі, творча інтелігенція міста.

    Розпочала вечір колишня учениця пана Володимира, журналістка та письменниця Таїна Братченко. Пані Таїна пригадала, яким вимогливим редактором був Володимир Іванців.

    Вірш-присвяту Володимиру Панасовичу прочитав поет Володимир Дідківський.

    Давній друг письменника, заслужений працівник культури України Анатолій Кульчицький розповів про молоді роки В.Іванціва.

    Духовний настоятель Церкви Стрітення Господнього отець Сергій зазначив, що «Володимиру Опанасовичу була притаманна висока духовність. І не тому, що він був сином священика, не тому, що по можливості ходив до церкви і шанував християнські свята, а тому, що жив для людей і завжди був готовий прийти на допомогу своїм друзям».

    Володимир Іванців завжди тісно співпрацював з бібліотеками міста, але особливо дружні стосунки пов’язували його з колективом філії №10, де декілька років поспіль, навіть проводився конкурс читців-декламаторів творів письменника. Завідувачка філією Ганна Нагорна пригадала цікаві моменти спілкування з поетом.

    Від Білоцерківського осередку Всеукраїнського об’єднання «Свобода» на заході виступив депутат обласної ради Сергій Яременко.

    Голова Білоцерківської міської організації ВУТ «Просвіта» ім. Т.Г.Шевченка Костянтин Климчук поділився спогадами про співпрацю з паном Володимиром.

    Вихованці театральної студії «Пролог» ЦПО «Соняшник» під керівництвом педагога Тетяни Яковенко: Каріна Братасюк, Анастасія Найда, Настя Чернух та сама пані Тетяна, читали улюблені вірші поета.

    Також у читальній залі бібліотеки звучали пісні «Журавлиний романс» та «Пісня про Білу Церкву» на слова Володимира Іванціва у виконанні Дарії Хворостяної, учениці школи мистецтв №1 (клас заслуженого діяча мистецтв України Т.Павленко, концертмейстер В.Фещенко).

    На заході були присутні дружина, донька та онука пана Володимира Діана, яка прочитала улюблений вірш, написаний дідусем.

    Увазі присутніх був запропонований до перегляду відеофільм, знятий до 80-річчя письменника «Володимир Іванців: Усі часи спресовані в мені».

    Захід відбувся завдячуючи працівникам КЗ БМР Білоцерківська міська ЦБС ім. П.Красножона; письменниці, журналістці Таїні Братченко; учням БНВО Гімназія №1, зокрема вихованцям театральної студії «Пролог» ЦПО «Соняшник» та її керівнику Тетяні Степаненко, просвітянам, колективу школи мистецтв №1.

    Олена Бульда.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше