• Страшно й весело

    Страшно й весело Страшно й весело Страшно й весело Страшно й весело Страшно й весело

    У дні осінніх шкільних канікул працівники бібліотеки-філії №3 приготували для користувачів-дітей багато цікавого. Юним книголюбам подобаються заходи, під час яких можна досхочу повеселитися та погратися.

    Мова йде про Хелловін. Гарбузове паті «Страшно й весело» відбулося у книгозбірні 31 жовтня. Кажуть, що це не наше свято, а запозичине. Та фахівці бібліотеки разом зі своїми читачами вирішили використати його, як привід для творчості, фантазії та гарного настрою.

    Заздалегідь приготували оголошення-запрошення для всіх бажаючих. У переддень веселого дійства прикрасили залу, використовуючи найпопулярніші та відомі атрибути Хелловіну – гарбузи, паперових кажанів, летючих мишей, чорніх котів, павуків, привидів. Від стелі до підлоги бібліотеку затягло павутинням – це створило гарну фотозону. Всі декорації виготовлені руками бібліотекарів.

    Ведучими були не лише фахівці книгозбірні, а й активні читачі Вікторія Діхтяренко та Дмитро Кравець.

    Учасники познайомилися з добрими відьмами, страшними чаклунами, відбувся конкурс на кращий маскарадний костюм. Присутні дізналися історію виникнення свята, старовинні ірландські обряди і те, чому обов’язковим атрибутом на ньому є гарбуз. Під час заходу проводилися конкурси, ігри, розваги та ворожіння.

    А найголовніше – це виставка-інсталяція «Хелловін крокує світом», на якій були представлені зовсім не страшні книги прочаклунів, відьом і різну нечисту силу...

    Як і на всі свята, не обійшлося і без частувань. Меню було справді корисним і чарівно-містичним! Коктейль-кошмар, зуби дракона, освіжаючі черепашкові цукерки, зелені жабки, асорті з хробачків, гусінь під соусом по-білоцерківськи.

    Неймовірно захопливо сприйняли веселе дійство і дорослі. Адже хто з них не мріяв хоч на хвилинку повернутися в дитинство.

    Було весело, цікаво і зовсім не страшно!

     

    Ксенія Гнуда.

     



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше