• Нам не забути днів війни…

    Нам не забути днів війни… Нам не забути днів війни… Нам не забути днів війни… Нам не забути днів війни… Нам не забути днів війни…

     

    З нагоди 75-ї річниці визволення України від нацистів у Другій Світовій війні в центральній міській бібліотеці відбулася година слави «Хай буде пам’ять невгасима», на яку були запрошені члени клубів: «Водограй», «Мрія» і «Чарівна мить».

    Розпочався захід піснею «Про Дніпро», яка супроводжувалася кадрами документальної хроніки часів війни.

    Ведучі заходу Тетяна Кириленко та Валентина Самардак нагадали присутнім про події, що відбувалися на території України в жовтні 1944 року, розповіли про мільйони українців, які в той грізний час ціною власного життя, боронили Вітчизну від ворога, їхньою кров’ю полита наша свята земля.

    Цікавим та змістовним був виступ ансамблю «Спадщина» клубу «Чарівна мить» (художній керівник Ніна Левченко). У їхньому виконанні прозвучав віночок патріотичних віршів та пісень «Їхав козак на війноньку», «Ой у полі жито», «Зашироким, за Дніпром...», «Сивина».

    Бурливими оплесками учасники заходу зустріли виступ Валерія Клягіна, члена клубу «Мрія», який виконав пісні воєнної тематики з репертуару Володимира Висоцького.

    Зворушливо прочитала вірш «Лист з 43 року» Людмила Свіщова, членкиня клубу «Водограй».

    Привернула увагу присутніх книжково-ілюстративна виставка «Вічно жива пам’ять», на якій були представлені матеріали про Другу Світову війну, книги та статті про подвиги простих українців, які звільнили Україну, краєзнавчі матеріали про окупаційний період та визволенняміста Біла Церква.

    Хвилиною мовчання учасники дійства вшанували пам’ять вояків загиблих на фронтах Другої Світової війни та в зоні АТО/ООС.

    Тетяна Ярошенко.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше