• Сторінки історії України

    Сторінки історії України Сторінки історії України

    День визволення України від фашистських загарбників відзначається 28-го жовтня. Друга світова війна принесла з собою таку безліч трагедій, віроломства і зруйнованих доль, що до цих пір все людство із сумом і гіркотою згадує про ті далекі події.

    Гідом «Сторінками історії України» для восьмикласників БСШ №1 напередодні Дня визволення, був провідний редактор відділу інформаційно-краєзнавчої роботи ЦБС, кандидат історичних наук Сергій Іванович Бурлака. Пан Сергій досліджує саме цю тему і має не один доробок про 902 дні окупації Білої Церкви. Краєзнавець зауважив, що окупація Білої Церкви тривала з 16 липня 1941 року до 04 січня 1944 року. За час нацистської окупації місто зазнало великих людських, матеріальних та культурних втрат. Кількість населення Білої Церкви скоротилася із 47 до 25 тисяч осіб. Читачі дізналися, чому частина білоцерківців спершу навіть раділа приходу гітлерівців, але зрозумівши їхні істинні наміри почала боротися з загарбниками.

    Як боролися проти окупантів члени ОУН? Яка ціна визволення Білої Церкви? На ці запитання відповів Сергій Іванович. На завершення він звернув особливу увагу дітей на тому,чому вчать нас ці історичні події? Мабуть тому, що свою державу треба цінувати за будь-яких обставин і не сподіватися на краще життя (дешеву ковбасу, низькі тарифи тощо) у складі чужої держави, федерації,автономії, союзу, щоб потім не відвойовувати волю кривавими зусиллями.

     

    Майя Тарасенко.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше