• Слово нації

    Слово нації Слово нації

    19 листопада в Києві відбувся обласний конкурс читців-декламаторів «Слово нації», організований головою обласного осередку Всеукраїнського об’єднання українок «Яворина» Ольгою Філюк. Захід був приурочений Дню захисника України, Дню українського козацтва та християнському святу – Покрови Пресвятої Богородиці, які святкувалися напередодні.

    Конкурс проводився у двох номінаціях: читці та авторська поезія. У конкурсі взяли участь талановиті діти з різних куточків області. Білу Церкву представляли 7 декламаторів: читачі бібліотеки-філії №9, учні БЗШ №6 – Софія Виговська, Катерина Кретюк, Євгеній Бойко та Віталій Мітмійчук; вихованець студії інтелектуального та творчого розвитку «ДоШколярик» Захар Василенко; студенти ДНЗ «Білоцерківське професійно-технічне училище ім. П.Поповича» Артем Скляр і Андрій Поліщук.

    Нікого не залишила байдужим щемна літературно-музична композиція від учнів БЗШ №6 «Мій тато – герой», підготована вчителем української мови і літератури Ганною Григорівною Качкою. Зачарував присутніх спів Софії та Катерини, а Віталій і Євгеній відверто засуджували війну, яка кожного дня приносить горе і біль в українські родини.

    Завдяки своєму таланту учні БЗШ №6 стали переможцями у своїй віковій категорії номінації «Читці» та отримали грошову винагороду.

    Родзинкою заходу став виступ шестирічного Захара Василенка, який надзвичайно емоційно і водночас майстерно прочитав «Молитву Тараса за Україну», за що отримав І місце. Актуальним було прочитання учнем Білоцерківського професійно-технічного училища ім. П.Поповича Артемом Склярем вірша Миколи Сома «Чи віддадуть селянам землю». Андрій Поліщук представив на суд журі літературну композицію на власний вірш «Слово про Україну». Підготувала виступи цих учасників керівник волонтерської команди «Твори добро», викладач училища Марина Іванівна Василенко.

    Фінансову допомогу на поїздку до Києва надав депутат обласної ради В’ячеслав Хмельницький.

     

    Катерина Волинець.

     

     



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше