• Ця загадкова країна – Китай

    Ця загадкова країна – Китай Ця загадкова країна – Китай

    В рамках року Китаю в Україні працівники філії №6 здійснили бібліодесант в 5-Г клас БЗШ №21 (класний керівник Наталія Савчук). Разом з бібліотекарем Світланою Шутою діти віртуально подорожували історичними місцями Китаю.

    Учасники заходу «побували» в Пекіні біля візитної картки міста – Китайської стіни, «відвідали» стару торгову вулицю Ванфуцзін та Храм Неба (або Храм Врожаю), якому вже близько 600 років. Не аби яке враження справив на дітей літній імператорський палац, де вони мали можливість побачити найдовшу в світі розписну картинну галерею (близько 8 тисяч картин). Не оминули і Мавзолей Мао Цзедуна, Національний музей Китаю, Будинок народних зборів (вищий законодавчий орган КНР) та Ворота Небесного Спокою.

    «Мандрівники» побували в місті-музеї – Сіань, де на них чекали історичні реліквії минулих династій, від реконструйованих міських стін до незвичайного теракотового війська, понад 700 глиняних копій!

    В місті Шанхай п’ятикласники «прогулялися» набережною, «відвідали» колишню резиденцію «Батька сучасного Китаю» Сунь Ятсена, мали нагоду побачити одну з найвищих телевізійних веж – «Східну перлину» та відпочили в чудовому парку.

    На закінчення подорожі Світлана Шута презентувала книгу «Стародавні китайці», яку можна назвати вікном у світ давніх цивілізацій. На сторінках видання читачі знайдуть цікаву інформацію про культуру та отримають уяву про форми правління та закони, що існували в Стародавньому Китаї. Багато фактів та чудові ілюстрації зацікавили дітей і вони виявили бажання познайомитись із іншими книгами, які входять до серії «Дзеркало цивілізації».

    Світлана Шута.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше