• Україна – країна героїв

    Україна – країна героїв Україна – країна героїв Україна – країна героїв

    14 жовтня українці відзначають відразу чотири свята. Історія нашої країни, її героїчне минуле, Запорізька Січ та її легендарні представники стали сьогодні темою для гри-змагання для юних книголюбів «Джура – юний козаченько» в бібліотеці-філії №9.

    Юні читачі – п’ятикласники Білоцерківського колегіуму дізналися про період Козаччини, козаків-характерників та козацькі символи з розповідей бібліотекарів Жанни Харченко та Світлани Могорит. Затамувавши подих, діти слухали героїчні історії про захисників Вітчизни, які боронили нашу землю з часів Київської Русі до сьогодення. На превеликий жаль, боротьба за Україну продовжується і в наш час на сході нашої держави. Народжуються нові герої, стають в стрій нові захисники Батьківщини. Тернистий шлях становлення України описаний у книгах, представлених на книжковій виставці «Україна – країна героїв».

    Під час гри юні козачата мали змогу продемонструвати свої знання з історії життя козаків, їхніх звичаїв, культури і побуту. Команди «Веселий курінь» і «Джури»змагалися в спритності та кмітливості: відгадували складові українських національних страв, виконували бойові команди, розглядаючи насіння овочів та фруктів визначили плоди, відповідали на запитання кросворду, танцювали гопака та завзято замотувалися в козацькі пояси.

     

    Світлана Могорит.

     



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше