• Відважний український воїн – нащадок славних козаків

    Відважний український воїн – нащадок славних козаків Відважний український воїн – нащадок славних козаків Відважний український воїн – нащадок славних козаків Відважний український воїн – нащадок славних козаків Відважний український воїн – нащадок славних козаків

    Героїчну роль в історії українського народу відігравало козацтво. Споконвіку Україна пишалася своїми козаками, які любили її, як неньку, величали і захищали в усі часи, коли загрожувала небезпека.

    Напередодні відзначення Дня українського козацтва та Дня захисника України бібліотекарі філії №4 підготували для другокласників БНВК ЗОШ №13 патріотичне свято «Відважний український воїн – нащадок славних козаків». Завідуюча Світлана Линник ознайомила малечу з історією виникнення козацтва, цікавими фактами з життя козаків, їхніми подвигами та пригодами.На заході діти читали вірші про Україну та славних козаків.

    На Січі поважні козаки, які не раз були у боях, славилися силою, спритністю, мали гостре око, розумні голови. Тільки мужній, сильний і витривалий чоловік, міг стати козаком. Він мав бути чесним, справедливим і вірним товаришем. Юні козачата із задоволенням взяли участь у конкурсах та козацьких забавах: «Вершники», «Кращий козак», «Забава кашоварів», відповідали на питання вікторини «А ну, який з тебе козак?». Між собою змагалися два коша: «Хортиця» й «Гетьмани». Переміг кіш «Хортиця», за що отримав приз – булаву, а кіш «Гетьмани» – підкову – на успіх та вдачу.

    Упродовж свята звучали пісні про Україну, а юні бандуристки, семикласниці БНВК ЗОШ №13 Вероніка Шевченко та Марія Івченко виконали козацькі пісні.

    Патріотичне свято викликало в учасників змагань шалену хвилю позитивних емоцій, адже воно дало можливість зануритись в неймовірну атмосферу славних героїчних часів козацької доби.

     

    Олена Буяненко.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше