• Гордість і дух української нації

    Гордість і дух української нації Гордість і дух української нації Гордість і дух української нації Гордість і дух української нації Гордість і дух української нації

     

    До Дня українського козацтва у центральній бібліотеці відбулося свято «А ми хлопці, славні запорожці».

    Розпочалося дійство, як і належить, «Козацьким гімном». Завідуюча читальним залом Тетяна Кириленко розповіла учасникам заходу − студентам Білоцерківського коледжу фінансів, обліку та аудиту і вихованцям ДПТНЗ «Професійний ліцей» про історію виникнення козацтва, Запорізьку Січ, її устрій, козацькі походи, визвольну боротьбу, славних гетьманів і старшин, а також познайомила з історичними думами і піснями, творами літератури і живопису, які оспівували легендарне козацтво.

    На захід були запрошені викладачі Центру військово-патріотичного виховання та допризовної підготовки БНВО «Звитяга»: Наталія Грабаренко, Людмила Кунделько, Володимир Порватов, Ігор Усатенко і Валентин Головашенко, які провели для молоді майстер-класи з тактичної медицини домедичної допомоги, неповного розбирання і складання автомату Калашникова АК-74 та рукопашного бою.

    Юнакам настільки сподобалося складання автомату, що вони по декілька разів підходили до стендових столів. А дівчат більше цікавило питання надання першої медичної допомоги.

    Але всі зацікавилися прийомами рукопашного бою, продемонстрованими підполковником у відставці Головашенком та учнем БЗШ №6 Ярославом Мотилем.

    Патріотичною розповіддю про міць української армії і відвагу воїнів підполковник у відставці Порватов достукався до сердець і студентів, і викладачів.

    Доповнила захід презентація дайджесту «Скільки їх − згадаймо поіменно!», присвяченого білоцерківцям, загиблим в зоні АТО, підготовленого та виданого працівниками відділу методичної та бібліографічної роботи міської ЦБС та книжкова виставка «Лине слава козацька з далеких віків».

     

    Людмила Чупак.

     




    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше