• Храм душі і знань Храм душі і знань Храм душі і знань

    До Всеукраїнського дня бібліотек працівники центральної книгозбірні міста провели для нас, «водограєвців», цікавий, пізнавальний захід.
     
    Завідуюча відділом обслуговування Людмила Чупак привітала присутніх зі святом, наголосивши, що це свято не тільки професійне, а й загальнонародне, адже кожна людина хоча б раз у житті була у бібліотеці, а для багатьох вона стала рідною домівкою, бо тут можна не тільки взяти цікаву книгу, отримати потрібну інформацію, попрацювати за комп’ютером, а зустрітися й поспілкуватися з друзями, взяти участь у масових заходах.
     
    Людмила Федорівна розповіла про перші бібліотеки на території України, які після прийняття християнства відкривалися  при церквах і монастирях, відмітивши, що найбільшою і найбагатшою була бібліотека Софії Київської, заснована в 1037 році київським князем Ярославом Мудрим.
     
    «Водограєвці» дізналися про найбільш відомі старовинні рукописні книги Київської Русі: Реймське Євангеліє, яке донька Ярослава Мудрого Анна вивезла до Франції, Остромирове Євангеліє (1056—1057), два Ізборніка Святослава 1073 та 1076 років, Мстиславове Євангеліє 12 століття. 
     
    Завідуюча сектором Олена Стельмах продемонструвала відеофільми про найбільші і найкращі бібліотеки світу, незвичайні книги, які дивують своїми розмірами, техніками друку, оригінальними структурами, унікальними палітурками.
     
    Не залишилися осторонь і «водограєвці». Тамара Баталова, Олена Синельникова, Ольга Андреєва, Ніна Завадська прочитали вірші про бібліотеку і книгу. Валентина Майборода розповіла про місце книги і бібліотеки у її житті. А Лариса Ястребова і Ганна Добровольська поділилися враженнями від прочитаних книг улюблених авторів.
     
    На завершення заходу присутні привітали бібліотекарів зі святом і подарували книгозбірні підбірку книг сучасних авторів.

    Єфросинія Король.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше