• Світ за кадром Олександра Довженка

    Світ за кадром Олександра Довженка Світ за кадром Олександра Довженка

    До 125-річчя від дня народження видатного українця Олександра Довженка в бібліотеці-філії №9 відбувся День інформації «Письменник. Кінорежисер. Кінодраматург».

    На літературному вечорі «Син свого часу» дев’ятикласники СПМШ №16 мали можливість познайомитися з найвідомішими творами письменника«Україна в огні», «Поема про море», «Щоденник».

    Завідуюча книгозбірнею Катерина Волинець розповіла дітям про творчість Олександра Довженка, а бібліотекар Жанна Харченко, у властивій їй акторській манері, прочитала уривки з оповідання «Мати».

    Ірина Люшинська підготувала огляд літератури біля книжкової виставки «Син зачарованої Десни».

    Життя і творчість Олександра Довженка водночас трагічні і героїчні. Він дарував своїм читачам і глядачам тепло, надію, просочуючись через пітьму байдужості, цинізму і відвертої ненависті до всього українського.

    Під час кінопоказу «ТОП-5 фільмів Олександра Довженка, які повинен побачити кожен» члени клубу «Сузір’я» переглянули уривки з фільмів «Земля», «Зачарована Десна», «Звенигора», «Мічурін», «Незабутнє» (створений за мотивами кіноповісті «Україна в огні»), а кінотревел «Світ за кадром Олександра Довженка», створений завідувачкою сектором Світланою Могорит, продемонстрував новаторські методи монтажу і роботи з кадром видатного українця, які справили величезний вплив на всю світову кіноіндустрію.

    Легендарний американський актор Чарлі Чаплін в свій час сказав: «Слов‘янський кінематограф дав світові лише одного режисера – Олександра Довженка».

     

    Катерина Волинець.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше