• Чарівна моя Біла Церква. Ти місто добра і краси

    Чарівна моя Біла Церква. Ти місто добра і краси Чарівна моя Біла Церква. Ти місто добра і краси

    Біла Церква готується до 987-річчя від дня заснування. Роль, яку відіграло це місто в історії України важко переоцінити. Фактично, жодне велике українське повстання не оминуло Білу Церкву: під нею Северин Наливайко рубався із поляками; вона була базою для повстанців Семена Палія, сім тижнів тут збирав військо сам Богдан Хмельницький… Біла Церква пам’ятає Івана Мазепу, Пилипа Орлика. Тут вперше було надруковано повідомлення про відновлення влади незалежної УНР.

    До Дня міста працівники бібліотеки сімейного читання №9 підготували цикл заходів краєзнавчого характеру.

    6 вересня Жанна Харченко та Світлана Могорит завітали до учнів 6-Б класу БЗШ №6 (класовод Г.Качка) з літературно-краєзнавчою годиною «Тут Рось тобі камінчиків намила». Дітям було цікаво дізнатися про історію заснування та шлях розвитку рідного міста від стародавнього Юр’їва до сучасності. Бібліотекарі детальніше зупинилися на історичній спадщині графів Браницьких: дендропарку «Олександрія», Преображенському Соборі, церкві Марії Магдалини, костьолі св. Іоанна Хрестителя, торгових рядах (БРУМі), Зимовому палаці.

    Використовуючи фотоальбом «Біла Церква», працівники книгозбірні запропонували дітям відгадати, де розташовані в місті архітектурні та історичні пам’ятки.

    Жанна Миколаївна ознайомила учасників заходу з книгами відомих місцевих краєзнавців, а саме Євгена Чернецького, Володимира Перерви, Олексія Стародуба, Анатолія Бондаря, Олександра Ярмоли, які зробили великий внесок в дослідження історії Білої Церкви.

    Світлана Могорит запропонувала шестикласникам відповісти на запитання вікторини«Правда чи вигадка», під час якої діти спростовували чи підтверджували цікаві факти про місто. А ще діти дізналися про видатних білоцерківців, які прославили місто на весь світ.

    Світлана Могорит.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше