• «Рідний край, я тобою живу»

    «Рідний край, я тобою живу» «Рідний край, я тобою живу» «Рідний край, я тобою живу» «Рідний край, я тобою живу» «Рідний край, я тобою живу»

    Осінь у ЦБС розпочалася з нового міського конкурсу виконавців «Рідний край, я тобою живу», присвяченого 987-й річниці Білої Церкви. Усілякі творчі змагання я люблю, тому з радістю завітала до бібліотеки-філії №10, працівники якого і започаткували конкурс.

    Людей у залі було багато, вік учасників – необмежений. До того ж і номінацій було три: «Художнє слово» (декламатори), «Авторський вірш» (поети), «Кращий виконавець-вокаліст».

    На початку заходу ведуча і організатор Ганна Нагорна привітала усіх присутніх, ознайомила із правилами конкурсу і познайомила із членами журі: голова – Олександра Нагорна, головний бібліограф відділу бібліографічної та методичної роботи, члени – Анжеліка Кисліцина, актриса Київського академічного обласного музично-драматичного театру ім. П.Саксаганського, Тетяна Савенко – читачка та меценат бібліотеки-філії №10.

    Декламатори порадували талантами та новими обличчями. Журі визначило переможців. У молодшій віковій категорії І місце отримала Вікторія Нельга (школа мистецтв №3, БЗШ №20), ІІ – виборов Матвій Клименко (БНВО «Перша Білоцерківська гімназія»), третє місце не присуджувалося.

    У середній віковій категорії перемогли:

    І місце – Даніїл Ільчук (бібліотека-філія №3, БЗШ №15);

    ІІ – Катерина Сергієнко (БНВО «Перша Білоцерківська гімназія»);

    ІІІ – Дар’я Юрчик (бібліотека-філія №3, БЗШ №15).

    У старшій віковій категорії учасників було найменше, тому журі вирішило визначити одного переможця. Ним стала тендітна Анна Панько (БНВО «Перша Білоцерківська гімназія»).

    У номінації «Авторський вірш» учасників було на диво небагато. Але яких талановитих! Особисто я сподіваюся, що наступного року білоцерківські поети-аматори перестануть соромитися і порадують усіх своєю творчістю. Перемогу в цій номінації здобула українсько-грузинська поетка Белла Кукуладзе, яка крім призу отримала ще й запрошення на виставу «Сватання у Гончарівці» нашого улюбленого театру. А спеціальний приз від журі (запрошення на виставу до театру, блокнот і смаколик) та обійми від голови журі після конкурсу (особисто бачила) отримав найстарший учасник, 81-річний Анатолій Сафронович Медвідь.

    Запрошення на концерт театру отримала і Євгенія Синельникова, яка була єдиною представницею номінації «Кращий виконавець-вокаліст». Я щиро здивувалася, що співаків не було. Чому? У Білій Церкві стільки талановитих виконавців! Чекатиму наступного року.

    Загалом, участь у конкурсі взяли двадцять два талановитих білоцерківця. Це немало, але мені хочеться, щоб було більше авторів та співаків, а може й бардів.

    Не оминули увагою і учасників, які не стали переможцями. Усі призи та пам’ятні подарунки надали Білоцерківський відділ культури та туризму і депутат міської ради Андрій Король.

    Уже виходячи із бібліотеки випадково почула, як маленька дівчинка говорила телефоном «Тату, у мене тут такі подарунки!..» Думаю, що усі залишилися задоволеними. А я, у доброму гуморі і зі сподіваннями на швидку зустріч на наступному конкурсі, йду додому.

    До нових зустрічей, таланти Білої Церкви!

    Софія Нормировска.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше