• Подорож до світу казок

    Подорож до світу казок Подорож до світу казок

     

    Чи є серед дітлахів бодай один-однісінький, хто ні разу в житті ні про що не мріяв, не хотів, аби з ним трапилися якісь фантастичні і чарівні пригоди? Переконана: таких немає!

    Надзвичайно теплою і радісною в новому навчальному році виявилася зустріч бібліотекаря філії №3 Юлії Сидоренко з читачами – учнями 1-4 х класів БНВО «ЗОШ №15-ДЮСОК».

    Школярикам сподобалися голосні читання «Подорож до світу казок».

    Цікавою була розповідь бібліотекаря про те, що у сиву давнину казки складалися для дорослих, а слово «фольклор» англійського походження і буквально означає «народна мудрість».

    Юлія Петрівна прочитала дітям українські народні казки «Чому кіт тільки після сніданку вмивається», «Хто найстаріший», «Лисичка-сирота». З перших же сторінок діти заприятелювали з різними тваринками, що живуть поруч.

    Учнів зацікавила інформація про те, що людина і тварина від свого виникнення-створення були «приречені» на співіснування, а казки про тварин – найдавніші поміж інших видів народних казок, таких, як чарівні, фантастичні або соціально-побутові.

    Присутні з великим задоволенням переглянули мультфільм «Пан Коцький» та прослухали аудіоказку «Язиката хвиська», яка всіх розсмішила.

    Чому ж живуть казки? Тому, що в них живе сам народ, його мудрість, віра і незгасне працелюбство та іскрометний жарт.

    Школярики долучилися до рідного слова, доторкнулися до краси і мудрості української народної казки.

    Юлія Сидоренко.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше