• Театральний художник – Ірина Рибак

    Театральний художник – Ірина Рибак Театральний художник – Ірина Рибак Театральний художник – Ірина Рибак Театральний художник – Ірина Рибак

     

    Театр. Загадкове і чарівне слово. Ми захоплюємося грою акторів, зачаровано дивимося на чудові костюми, декорації. І рідко замислюємося над тим, що гра акторів не була б такою переконливою без відповідно оформленої сцени, необхідних декорацій, вдало підібраних костюмів.

    Щоб актори на театральних підмостках почувалися впевнено – потрібні послуги справжніх театральних фахівців, до яких належить головний художник Київського академічного обласного музично-драматичного театру ім. П. Саксаганського Ірина Рибак, виставка робіт якої «Театральна містерія Ірини Рибак» відкрилася в бібліотеці-філії №10.

    Зі словами вітання до іменинниці звернулися заступник директора театру Дмитро Красіков, голова обласної організації Національної Спілки художників України, членом якої пані Ірина, Олександр Дмитренко. Ансамбль «Спадщина» подарував учасникам заходу низку українських пісень.

    Шанована, талановита, красива майстриня про себе говорить так: «Я – художник і дуже-дуже люблю свою роботу. На сцені повинно бути красиво. І найщасливішими моментами є ті, коли моє бачення спектаклю співпадає з режисерським, а оформлення подобається і акторам, і глядачам.»

    Можливо саме задля цього художниця працює не рахуючись з часом, буває. що і вночі – коли сцена вільна і є простір для польоту фантазії…

    Експозиція складається з сценічних костюмів, ескізів та 15 макетів декорацій до театральних вистав, серед яких «Американська рулетка» О.Морданя, «Баба Пріся» П.Ар’є, «Потрібен брехун», «Король Лев» тощо.

    Роздивляючись ескізи, розумієш, яка копітка і довга праця потрібна, щоб на папері, а потім і на театральній сцені з’явилося саме те, що задовольнить уяву художника.

    Спасибі, пані Ірино, за Вашу працю і Талант! Натхнення і нових здобутків!

    Відвідати виставку можна до 20 вересня 2019 року.

     

    Ганна Нагорна.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше