• Царство Добра Валерія Ременюка

    Царство Добра Валерія Ременюка Царство Добра Валерія Ременюка Царство Добра Валерія Ременюка Царство Добра Валерія Ременюка

     

    Нещодавно до Білої Церкви завітав письменник Валерій Ременюк. Пан Валерій народився в 1956 році в Україні. Веде активний спосіб життя, має безліч хобі – захоплюється альпінізмом, гірським трекінгом, біговими лижами, волейболом, полюванням на качок, рибною ловлею. А ще, полюбляє читання «розумних книг».

    Інженер-гідролог та юрист за фахом, за покликанням він – бард, автор багатьох поетичних та прозових творів. На творчість Валерія Ременюка надихнули онуки. Згодом він почав друкувати свої книги для широкого загалу читачів.

    Випускник 1974 року загальноосвітньої школи №5, золотий медаліст Валерій Ременюк більше 45 років проживає в Санкт-Петербурзі. Але зв’язків з Батьківщиною не пориває, приїжджає до Білої Церкви, зустрічається з друзями, з читачами своїх книг.

    Остання зустріч була особливою, тому що за сприяння бібліотекарів філії №10, Валерій Аркадійович зміг поспілкуватися з учнями-випускниками рідної школи. З вдячністю згадував вчителів, які дали йому глибокі знання, пригадував свою участь у туристичному гуртку, поїздки, звітні концерти, які стали першою сходинкою до творчості. Звучали, вірші, пісні… Пан Валерій звернувся до учнів з побажаннями світлої дороги до знань і поваги до вчителів, любові до книги, адже лише книга є вірним гарантом хороших знань.

    Читачі бібліотеки-філії №8 мали змогу зустрітися з Валерієм Ременюком в рамках Дня нової книги «Новому часу – нові книги».

    Присутні ознайомилися з творчістю пана Валерія та із задоволенням прослухали авторські пісні у супроводі гітари – улюбленого музичного інструмента, «вірного товариша», з яким письменник ніколи не розлучається. Його пісні легкі, але, водночас, дуже влучні, висвітлюють різноманітні події нашого буття.

    Приємно, що пан Валерій добре володіє українською мовою, не забуваючи рідного коріння та рідного краю.

    У бібліотеці-філії №9 з письменником зустрілися учні 4-А класу СПМШ №16. Пан Валерій пише не тільки для дорослих, а й для маленьких читайликів. Це і казкові повісті, дитячі детективчики, фантастика тощо.

    Під час зустрічі автор презентував свої нові дитячі книги, розповів, що в Казковому світі, подібному до нашого, земного, є Царство Добра і Зла, а також Серединне Царство, де існують проміжні персонажі, які ще не визначилися. У Царстві Добра живуть герої, які дарують радість, а у Царстві Зла – лихі та негативні. Читачі висловили свою власну думку стосовно особливостей життя в казковому світі та почули дитячі пісні про Кицюню, Ворчалкіна-Бурчалкіна, Сірого Козлика. Найактивніші четвертокласники отримали в подарунок книги з авторським підписом.

     

    Ганна Нагорна, Галина Чередник, Світлана Хмільова.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше