• Про час, Батьківщину і нас…

    Про час, Батьківщину і нас… Про час, Батьківщину і нас… Про час, Батьківщину і нас…

    Про події в Україні сьогодні та про її майбутнє, про війну на сході нашої держави та про воїнів-героїв йшлося на першому уроці «Герої завжди поміж нас». Урок патріотизму для восьмикласників БСШ №1 (класний керівник – Тетяна Передерій), що відбувся в бібліотеці-філії №1 для дітей, провів учасник Революції Гідності та антитерористичної операції, кавалер ордена «За мужність» ІІІ ступеня, депутат міської ради Володимир Бабенко.

    Затамувавши подих, школярі слухали розповідь бійця добровольчого батальйону «Донбас» про визволення у 2014 році міст Попасна та Лисичанськ, штурм Іловайська та бої за нього, про жахливі факти тих подій та про перебування в полоні. Болючими були його спогади про перші бойові втрати, а їх в Іловайському оточенні, за неофіційними даними, – щонайменше тисяча.

    Володимир Миколайович провів паралель між подіями 78-річної давності й сьогоденням, зазначивши, що історія розвивається по спіралі. Він повідав підліткам про свого діда, який у серпні 1941 року під Смоленськом був захоплений гітлерівцями. І рівно через 73 роки сам потрапив у полон, але до російських окупантів. Був звільнений внаслідок обміну полоненими, після чого продовжував воюватив зоні АТО. Пан Володимир зауважив, що події на сході України – це не війна за окремі її території, а боротьба за незалежність.

    Побажавши восьмикласникам успіхів у навчанні, Володимир Миколайович закликав у майбутньому обрати професію військового, адже саме військовий – це взірець мужності, геройства та патріотизму.

    На згадку про зустріч Володимир Миколайович подарував учасникам заходу та бібліотеці книгу свого бойового побратима Романа Зіненка «Іловайський щоденник».

    Пам’ять про загиблих воїнів в російсько-українській війні присутні вшанували хвилиною мовчання.

    Впевнена, що саме такі зустрічі сприяють вихованню патріотичних почуттів учнівської молоді, формують їх любов і повагу до рідної землі.

     

    Тетяна Качанова.

     




    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше