• Іловайськ: пам’ять про загиблих

    Іловайськ: пам’ять про загиблих Іловайськ: пам’ять про загиблих Іловайськ: пам’ять про загиблих Іловайськ: пам’ять про загиблих

    29 серпня в Україні відзначається День пам’яті загиблих захисників. Цю дату було обрано, оскільки 29 серпня 2014 року відбулись трагічні події під Іловайськом: запеклі бої за місто, що тривали впродовж декількох днів, закінчилися розстрілом українських військових.

    Дні Іловайської трагедії стали днями, коли українці зрозуміли, що на Донбасі їм протистоять збройні формування російських найманців, які зневажають домовленості між найвищими посадовими особами обох країн, знак червоного хреста на машинах медичної допомоги, статус військовополонених.
    У бібліотеці-філії №9 відбулася година пам’яті «Іловайськ: пам’ять про загиблих». Розпочався захід хвилиною мовчання за загиблими героями. Завідувачка бібліотекою Катерина Волинець розповіла про Іловайський котел, використавши книги Романа Зіненка «Іловайський щоденник» та «Війна, якої не було. Хроніка Іловайської трагедії». Велике враження на присутніх справила розповідь про хлопця – ветерана АТО, який пройшов кривавий коридор Іловайська, залишився живим і без поранень повернувся до дому. Проте хворою залишилась його душа. Боєць пройшов довгий курс психологічної реабілітації.

    У заході взяли участь кандидат філософських наук, доцент кафедри теоретико-правових та суспільно-гуманітарних дисциплін Білоцерківського національного аграрного університету Олександр Ярмола, Олена Петрова, донедавна старший науковий співробітник, кандидат наук, а сьогодні член Білоцерківської волонтерської групи «Шалені бджілки». Олександр поділився своїми спогадами про початок війни, про те, як потрапив на фронт, обстановку на передовій і солдатські будні та про важливу місію і таку потрібну допомогу волонтерів.

    Олена Тимофіївна емоційно пригадала та поінформувала присутніх про допомогу її колег з групи «Шалені бджілки» воїнам на фронті, які й зараз плетуть маскувальні сітки, кікімори, сушать овочі для борщів та супів, шиють білизну, шкарпетки, збирають кошти на придбання необхідних матеріалів. Не так давно волонтерки відвідали Маріуполь та Широкино і з радістю побачити унікальні маскувальні сітки, які плели своїми руками, дитячі малюнки у місцях розташування бійців. Ця невтомна жіночка золотого віку закохала в себе всіх присутніх, надихнула своєю енергією і добротою.

    Учасники зустрічі дружно відгукнулися на пропозицію поповнити благодійними внесками Скриньку волонтери і допомогти воїнам ООС.

    Бібліотекарі оформили книжкову виставку «Іловайський котел. Трагедія та звитяга українського війська». На заході звучали зворушливі музичні композиції «Він виходив з-під Іловайська», «Повертайся живим».

    На очах присутніх були і сльози болю, і вогники надії, що війна нарешті закінчиться і в Україні настане мир. А в пам’яті залишаться назавжди імена воїнів, які стали вічністю на полях українського Сходу. І, звичайно, соняхи, як данина світлій пам’яті загиблихвоїнів.

    ГЕРОЇ НЕ ВМИРАЮТЬ!

    Жанна Харченко.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше