• Чи ти пам’ятаєш про мене?...

    Чи ти пам’ятаєш про мене?... Чи ти пам’ятаєш про мене?... Чи ти пам’ятаєш про мене?... Чи ти пам’ятаєш про мене?...

    День 29 серпня 2014 року став найчорнішим днем новітньої історії України, адже тоді в Іловайському котлі на Донеччині загинули сотні бійців ЗСУ та добровольчих батальйонів. Пройшло 5 років, та біль від втрат не вщухає, не висихають від сліз материнські очі…

    До користувачів філії №10 на годину пам’яті «… пішли у край, де вічні сни…» завітав письменник, волонтер, військовий журналіст Анатолій Гай, який був редактором пілотного проекту військового вісника 72-ї ОМБР імені Чорних Запорожців.

    З теплотою і гордістю Анатолій Іванович розповідав про героїзм українських військових, тих, хто мав неабиякий життєвий досвід і зовсім юних хлопців, адже особисто «бачив людей, що міцніші за крицю». Розповіді про героїв російсько-української війни входять до книги «Вогненні рубежі прапороносців», автором якої є Анатолій Гай. Він і познайомив присутніх з її матеріалами.

    Завідуюча філією Ганна Нагорна презентувала книги Романа Зіненка, який був серед тих, хто в серпні 2014 опинився в пеклі Іловайська, Олени Мокренчук, Людмили Охріменко, Віталія Запеки – очевидців і учасників військових подій. Тяжка, болюча правда…

    Пам’ять про загиблих воїнів, які не дожили, не долюбили, не виростили дітей завжди буде жити в серцях українців. Учасники заходу вшанували пам’ять полеглих хвилиною мовчання.

    Людмила Туткевич.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше