• «Квітни, моя Україно!»

    «Квітни, моя Україно!» «Квітни, моя Україно!» «Квітни, моя Україно!» «Квітни, моя Україно!» «Квітни, моя Україно!»

     

    22 серпня до 28-ї річниці з дня проголошення Незалежності України в міській виставковій залі при бібліотеці-філії №8 відкрилася щорічна традиційна виставка робіт майстрів декоративно-ужиткового мистецтва Білої Церкви «Квітни, моя Україно!».

    60 учасників виставки працювали хто голкою, хто гачком, хто фарбами, а то і різаком, щоб створити цю неповторну красу. На розсуд глядачів представлені картини на бересті Валентини Коробко і Тамари Кузьменчук, розписані тканини у техніці фунтик і батик Ольги Слободяник і Тетяни Максимової, неймовірної краси ляльки-мотанки Ольги Слободяник і Валентини Коробко, вишиті різними техніками картини і рушники Світлани Паламарчук і Оксани Бондар, картини, виконані у техніці петриківського розпису Людмили Красніцької-Луцик, вироби з бісеру Людмили Строган та Бориса Черненка, плетені вироби Галини Ружицької та багато чого іншого.

    Поруч з доробком визнаних майстрів розміщені роботи молодих митців, студентів педагогічного коледжу та професійного ліцею міста, які навчаються народним ремеслам. Тож народне мистецтво невмируще як і дух український.

    Разом з майстрами святкував День Незалежності України хоровий колектив «Вербиченька». Українські народні пісні у їх виконанні створили святкову атмосферу і стали гарним подарунком для всіх присутніх в залі.

    Виставка діятиме до 15 вересня за адресою Леваневського, 55.

     

    Любов Михайлюк.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше