• По горі – молитва, по долині – хліб…

    По горі – молитва, по долині – хліб… По горі – молитва, по долині – хліб…

    У погожий серпневий день, напередодні чудового свята для всіх українців – Дня Незалежності, працівники бібліотеки-філії №2 організували книжковий рейд дитячими майданчиками. Головна мета – розповісти про історичну святиню та державний символ України – прапор.

    Щоб дітлахам було цікаво, захід відбувався у формі гри-вікторини «Як виник прапор?». Після короткої інформації, бібліотекар ставила питання з кількома варіантами відповідей. Учасники дізналисябагато цікавого про Данила Галицького, який заснував чудове місто Львів та назвав його на честь свого сина. Ще тоді, у далекому 1256 році, на гербі міста було зображено золотого лева на синьому тлі.

    Під час бліц-опитування «Хто швидше?» учасники, ловлячи м’яч, давали відповіді на прості питання, пов’язані з символікою України. Складність виникла тільки при відповіді на запитання про науку, яка вивчає прапори. Проте діти вивчили нове слово – «вексилологія».

    Із запропонованих бібліотекарями «Топ-10 цікавих фактів», юні патріоти дізналися, що День Державного Прапора України – це свято, яке не обходиться без рекордів. У Києві, у 2018 році, розгорнуто найдовший, 2700 метровий синьо-жовтий стяг, де кожних 100 м символізують рік незалежності України. Найбільший, харківський прапор (40х60 м), подорожує містами України та ближнього зарубіжжя. А в Запоріжжі та Дніпрі виготовили величезні прапори із повітряних кульок.

    Усім дітям бібліотекарі побажали, щоб життя кожного з них, кожної родини було яскравим та мирним, і щоб невичерпним було джерело віри, надії та любові до України!

     

    Леся Кравчук.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше