• Творча скарбниця Степана Процюка

    Творча скарбниця Степана Процюка

     

    Відомий сучасний український прозаїк, поет – Степан Процюк 13 серпня відмічає своє 55-річчя. Він належить до успішних письменників, твори якихдобре видаються та перекладаються іншими мовами. Степана Процюка справедливо називають майстром психологічної прози. Є у нього і твори для підлітків – трилогія: «Марійка і Костик», «Залюблені в сонце», «Аргонавти» – перша спроба письменника написати для дітей.

    На презентацію трилогії Степана Процюка працівники бібліотеки-філії №6 запросили читачів-підлітків, які вже встигли прочитати твори і тих, хто цікавиться творами психологічного характеру.

    Події в книгах розгортаються в маленькому українському місті. Герої живуть своїм цікавим життям: зустрічаються, ведуть романтичні розмови, зізнаються в коханні. Історія майже за Шекспіром, з ліричним та містичним присмаком: про перше щире та несвідоме почуття Марійки і Костика, юне життя наповнене не лише буденністю, а ще й серйозним і сильним почуттям – Коханням.

    Бібліотекар Світлана Шута докладно розповідала присутнім про кожну з книг, зачитуючи уривки, які найкраще дають уявлення про твір та акцентувала увагу присутніх на проблемі батьків і дітей, дружби, заробітчанства.

    Пані Світлана також зауважила, що неабияку роль при читанні книг відіграють ілюстрації художниці Альони Котової. Вони по-дитячому милі та світлі, тонко передають емоції і характери персонажів творів, допомагаючи читачам яскравіше уявити те, про що пише автор.

    Своїми враженнями про прочитані книги поділилися читачки Оксана Цаплюк та Діана Марищенко. Оксана звернула увагу на особливості мови, використання фразеологізмів, народних пісень, суржикових слів. Діана ж, зупинилася на моментах повісті, де використано уривок з поезії Тараса Шевченка та уривки з легенд, переказів, у яких розповідається про кохання.

    Учасники заходу взяли участь у творчій грі «Я – письменниця», під час якої спробували продовжити історію, розмірковуючи над подальшою долею головних героїв: чи будуть вони і надалі разом?, чи збережуть своє кохання?, чи одружаться, будучи дорослими?

    Кажуть, що не ми знаходимо кохання, а воно знаходить нас. Любов надихає на творчість, а художні твори про це почуття спонукають читача співчувати персонажам у всіх їхніх переживаннях. І навіть якщо ви ще не закохані, то... обов’язково закохаєтеся. Принаймні, в одного з героїв книжок Степана Процюка.

    Людмила Романюк.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше