• Розумники-моркотуни

    Розумники-моркотуни Розумники-моркотуни

    До Всесвітнього дня котів бібліотекарі філії №2 підготували для своїх читачів театралізовану гру «Котознавство, або як звернутися до кота» (за твором Т.Еліота «Котознавство від Старого Опосума).

    Не секрет, що коти і книжки досить добре співіснують. Навіть у найстаріших бібліотеках світу завжди мешкали коти. Пухнасті мисливці захищали літературні скарби від мишей.

    Цього дня бібліотекарі навіть вдягнули речі із зображенням котів.

    На хлопчиків та дівчаток чекав захоплюючий калейдоскоп інформації: книжкова виставка-інсталяція, змістовна розповідь, пізнавальні і кумедні відео, яскраві слайди.

    Під час хвилинок-цікавинок «Якби ж то киці говорили...» читайлики вчилися, як порозумітися з кішкою, вивчаючи мурмунявську мову. Дітлахи дізналися, що найбільшим «показником» настрою котів є хвіст, потім вуха і, наостанок – очі. Довідалися про професії котів та різноманіття порід, що захоплюють своєю граційною натурою. Познайомилися з українським комікс-персонажем котом Інжиром, який понад усе любить книги.

    А потім дитяча фантазія та кмітливість знаходили вихід у кото-вікторині й конкурсі «Котяче меню», де на кожну букву слова «корм» потрібно було перерахувати ласощі, які люблять кішки. Учасники заходу також відгадували загадки про цих норовливих тварин, читали прислів’я та крилаті вислови; пригадували назви мультфільмів і художніх фільмів про котів за уривками; розповідали кумедні історії, в які потрапляли їхні улюбленці.

    Звучали в цей день у книгозбірні й вірші, присвячені пухнастикам. Юних котолюбів та котофанів бібліотекарі познайомили з літературою з виставки-інсталяції «Муркотливі пухнастики», звернувши увагу на книгу «Правила утримання тварин у місті Біла Церква», яка вийшла з друку в березні 2019 року.

    Маленькі котолюбчики продемонстрували свої знання у конкурсі «Вусаті та смішні», де потрібно було дивлячись на фото кота, відобразити його настрій відповідним смайликом.

     

     

    Наталія Янківська.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше