• Про вусатих і хвостатих, сіро-буро-рудуватих

    Про вусатих і хвостатих, сіро-буро-рудуватих Про вусатих і хвостатих, сіро-буро-рудуватих

    У нашому календарі є свята, присвячені тим чи іншим представникам тваринного світу. Всесвітній день кішок відзначається 8 серпня з 2002 року. Ці милі, здебільшого ласкаві тварини, давно заслужили повагу й любов. Про котів пишуть книги, вірші, оповідання, знімають кіно і мультфільми. Великий Леонардо да Вінчі називав це плем’я «шедевром природи».

    У Всесвітній день котів до бібліотеки-філії №6 завітали вихованці ДНЗ №8 групи «Волошка» (методист Оксана Болотова). Бібліотекарі розповіли малечі про історію походження сімейства котячих, одомашнення котів та їх розповсюдження світом. Діти дізналися про незвичайні властивості кішок, їхню відданість господарям, уміння передбачати природні катастрофи. Читайлики ознайомилися з книгами, представленими на книжковій виставці «Мордочка, хвіст і чотири лапи». Під час бесіди біля виставки бібліотекарі розповіли присутнім про неперевершеного пана Коцького. Адже, цей хитрий, нахабний і доволі самовпевнений котяра, який знає собі ціну, вже змалечку натякає малюкам на те, що з котами просто не буває, але і без них геть невесело. Згадали і про ще одного, не менш відомого казкового кота – Кота у чоботях. Діставшись у спадок наймолодшому сину мельника, він дуже швидко довів, що якщо до котика по-доброму, то він і життя здатен врятувати, і з принцесою може одружити.

    Маленькі читайлики виявились гарними «котознавцями», відповівши на запитання міні-вікторини «Мій улюбленець». І на сам кінець зустрічі діти прослухали аудіоказку «Уперте кошеня» та переглянули презентацію Наталії Май «Котику-муркотику».

     

    Людмила Романюк.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше