• Дружба починається з посмішки

    Дружба починається з посмішки Дружба починається з посмішки

    І зовсім маленькі, і старші читайлики зібралися в бібліотеці-філії №3 на дружню тусовку «Дружба починається з посмішки», з нагоди Міжнародного дня дружби, що відзначається з 2011 року.

    Бібліотекар Юлія Сидоренко розповіла як в різні часи і епохи визначали поняття дружби. В Середньовіччі дружба вважалася мірилом благополуччя, пізніше козаки на знак братерства обмінювалися натільними хрестами, а араби – зі спільного посуду з’їдали по дрібці солі.

    Дітлахи не просто зібралися в бібліотеці, а познайомилися між собою та подружилися.

    Всезнайки продовжували прислів’я про дружбу, читали вірші, переглянули тематичну викладку. Дітям сподобалася інформація про силу обіймів. Вони дізналися, що якщо друзі обіймаються не менше 15-ти хвилин, то в них виникає довіра один до одного. Всі згадали, як в дитинстві їх обіймала мама, найрідніша людина у світі.

    Юлія Петрівна провела майстер майстер-клас «Листівка в дарунок». Читачам дуже хотілося навчитися виготовляти святкову листівку. Листівки створювали різноманітні: на одній – курчатко, на іншій – зайчик, ще були листівки з зображенням білочки, киці, песика, ведмедика.

    Озброївшись ножицями, розмальовками, олівцями і звичайно гарним настроєм діти приступили до творчості.

    Листівки вийшли в усіх і дітлахи обов’язково привітають своїх близьких з Міжнародним днем дружби та побажають їм щастя, миру, взаєморозуміння.

    Присутні прийшли висновку, що дарувати приємніше, ніж отримувати. На доказ свого цього читайлики разом із бібліотекарем пройшли вулицями міста даруючи дітям, яких зустріли, яскраві кульки та щирі посмішки.

    І посміхнеться друг тобі,

    Аж хочеться співати!

    І зрозумієш ти тоді,

    Як гарно дарувати!

    Файно було в бібліотеці, діти знайшли нових друзів, взяли книги додому і виявили бажання знову зустрітися. Файно! Ліпше ніж файно!

     

    Юлія Сидоренко.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше