• Джерела вічної духовності

    Джерела вічної духовності Джерела вічної духовності Джерела вічної духовності Джерела вічної духовності

    Протягом усієї історії православ’я храми були й донині залишаються центрами духовної просвіти, хоронителями православної віри, взірцями благочестя, милосердя та християнського життя.

    Храм для українця – послання з далеких віків. Наші предки дивились на свої храми ясним поглядом, тихо раділи, берегли їх, прикрашали іконами, різьбленими розкішними іконостасами, коштовними сосудами, плащаницями, корогвами.

    Храм стояв над світом, над людським дріб’язком, над щоденною марнотою, був як доля, як знак вічності в цьому нетривкому і крихкому, як скло житті.

    Цього року вперше відзначатимемо 1031-річчя Хрещення України-Русі у складі об’єднаної помісної Православної церкви України.

    З цієї нагоди працівники центральної бібліотеки провели для відвідувачів Парку культури та відпочинку ім. Т.Шевченка духовну подорож «Православні святині України».

    Тетяна Кириленко, завідувачка сектором центральної бібліотеки, розповіла про найбільші духовні святині України, унікальні архітектурні шедеври, які залишилися свідками таланту нашого народу, його естетичної невичерпності.

    Подумки присутні мандрували і знайомилися з однією з найдавніших і значущих обителей – Свято-Успенською Києво-Печерською Лаврою, вражаючою своєю величчю і блиском золотих куполів; білосніжним архітектурним ансамблем Свято-Успенської Почаївської Лаври; головною святинею сходу України – Свято-Успенською Святогірською Лаврою, розташованою на мальовничих схилах річки Сіверський Донець; візитівкою центру золотоверхого Києва – Свято-Михайлівським Золотоверхим монастирем; символом незборимого духовного потенціалу українського народу – Володимирським собором; найвизначнішою мистецькою пам’яткою християнського Сходу, неповторним дивом – Київським Софіївським Собором тощо.

    У кожної людини в житті бувають моменти, коли хочеться усамітнитися, подумати про речі, далекі від побуту, помолитися, розповісти про свої біди і попросити про допомогу. Про такі місця з позитивною енергетикою, до яких ніби сам Господь доторкнувся своєю рукою, розповіла під час бесіди «Святі місця в Україні, які варто відвідати» провідний бібліотекар Любов Вилегжаніна.

    Білоцерківців та гостей міста зацікавила книжково-ілюстративна виставка «Православні святині України».

     

    Тетяна Ярошенко.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше