• Журнали добрі і цікаві, журнали мудрі і яскраві

    Журнали добрі і цікаві, журнали мудрі і яскраві Журнали добрі і цікаві, журнали мудрі і яскраві Журнали добрі і цікаві, журнали мудрі і яскраві

    24 липня бібліотекар Юлія Сидоренко запросила читачів-дітей на бібліофреш «Журнали добрі і цікаві, журнали мудрі і яскраві», де познайомила їх з рубриками журналів «Малятко», «Барвінок», «Куля», «Моє хобі», «Жасмин», «Однокласник».

    Школярі із задоволенням читали, грали в логічні і літературні ігри, продовжували прислів’я та складали нові, виявивши при цьому відмінні знання усної народної творчості.

    Всі бажаючі взяли участь в арт-пікніку: дізналися як створювати вироби у техніці печворк та звідки виникла потреба використовувати обрізки й відходи крою при роботі з тканиною, що таке клаптикове шиття в тому чи іншому вигляді й як воно з’явилося.

    Читайликів зацікавила інформація про те, що відомий єгипетський орнамент був створений зі шматочків шкіри газелі близько 980 року до нашої ери. А в одному з музеїв Токіо є експонат – зшитий приблизно в той же час костюм, прикрашений клаптиками. У 1920 році в печері Тисячі Будд знайшли килим, зібраний приблизно в IХ столітті з безлічі шматочків одягу паломників. Найчастіше печворк використовувався при шитті ковдр. В Америці ця методика отримала назву квілтинг. Кожна господиня в американських поселеннях могла похвалитися власною схемою печворку, унікальним підбором кольорів у його малюнку.

    У бібліотеці-філії №3 не тільки дівчатка, а й хлопчики виявили бажання пошити серветку. З кольорових клаптиків габардину, заготовлених заздалегідь, діти створили власні орнаменти, підібравши кольори та взялися до творчості.

    Кожному відвідувачу книгозбірні знайшлося заняття до душі. Меншим за віком читайликам бібліотекар показала, як з пластиліну виготовити королеву царства квітів – витончену троянду та розфарбувати малюнки до віршів.

    Дітлахи працювали легко та натхненно. Додому вони понесли неповторні серветки, що стануть прикрасою столу, різнокольорові трояндочки у подарунок рідним та веселі малюнки.

     

    Юлія Сидоренко.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше